Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2339 Wątki)

Czy przy porodzie towarzyszył wam partner? / Czy warto rodzić z partnerem lub mężem?

Data utworzenia : 2013-01-15 19:14 | Ostatni komentarz 2016-11-24 13:41

Konto usunięte

79146 Odsłony
1329 Komentarze

Ja rodziłam sama, mimo, że cesarkę zrobiono mi dopiero pod koniec porodu to we wcześniejszej fazie nie chciałam, by towarzyszył mi narzeczony. Nie miałam takiej potrzeby ale i on sam nie chciał. Przyjechał dopiero wieczorem po wszystkim. A jak to było z Wami mamusie?

2015-09-10 11:35

:) ze śmiechu padnę jak mój fan horrorów i scen krwawych zasłabnie ;) cóż najważniejsze żebym ja nie zemdlała ;)

2015-09-10 09:48

Pamiętam jak mój mąż uporczywie mówił ze chce być przy porodzie ze chce widzieć jak nasza córeczka przychodzi na świat w pewnym momencie mąż na porodów tak zbladl ze dr. Pyta się go albo zajmujemy się panem albo wyjdzie pan na świeże powietrze i dojdzie do siebie a my zajmiemy się żona i dzieckiem. Mąż wrócił już po narodzinach Oliwki siła wyższa ☺

2015-09-04 20:27

witaj. a kiedy masz rozwiazanie?? porod naturalny sie zapowiada??:)

2015-09-04 20:25

Jeszcze nie wiem jakie to uczucie, ale na chwilę obecną nie wyobrażam sobie, by przy porodzie nie towarzyszył mi mój mąż :) Całą ciążę dzielnie mi towarzyszy, wspiera, kształci się, chodzi na zajęcia ze szkoły rodzenia:D Zresztą on sam chyba nie wyobraża sobie, by mógł nie towarzyszyć mi w tych chwilach :D w końcu ma się urodzić jego księżniczka :)

2015-09-04 20:19

AmiAga moj deklaruje ze przy kplejnym porodzie chcialby byc jednak wiem ze to widok nie dla niego. skoroon widzac kilka kropel krwi panikuje. kiedys rozciachal sobie palca w poprzek chwalac sie kolegom nozem nowym do pracy to wszyscy tak krzyczeli jakby zobaczyli ducha hah

2015-09-04 20:16

Roxi co do zdj takze bym chciala kilka z porodu jednak takie bardziej juz oficjalne. jadac na porodowke - w sumie.. na porodowke ja szlam .. :) zdj malej gdy sie urodzila.. ale nie ze mna zakrwawiona i zdyszana. znajoma znajomej wstawila zdj z porodu jak jej synek sie urodzil. ona zakrwawiona on jeszcze nie umyty.. piekny widok ale nie dla wszystkich fb'kowiczow..

2015-09-04 20:12

O karcie słyszałam tyle że podczas ciąży najdalej to 350km byłam od miejsca zamieszkania ale napewno przydatna jeśli krostki ma w planach rakiet wyjazdy np wakacje jak mówisz.. Decyzja "samotnego" porodunie powinna nikogo dziwić nie wszyscy się decydują na takie obnażenie siebie przed mężem partnerem. Może to i lepiej czasami. Mojemu mężowi koledze odradzali obecność przy porodzie a sytuacja jakoś sama się potoczyła że był choć nie do końca chciał być podczas ostatniej fazy bo tak mi mówił wcześniej wyszło jak wyszło oboje tego nie żałujemy :-)

2015-09-04 17:25

Tak, pokrywa poród - wystarczy europejska karta ubezpieczenia zdrowotnego - przecież "nie wiesz", gdzie Cię złapie, prawda?; ) Zawsze możesz powiedzieć, że jesteś na wakacjach i zaczęłaś rodzić; ) W jednym ze szpitali w Poznaniu też "za opłatą" jest tak możliwość..