Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Noworodek i niemowlę (1138 Wątki)

Spacery

Data utworzenia : 2013-01-15 11:31 | Ostatni komentarz 2017-05-21 21:05

Proud Mommy

45840 Odsłony
1042 Komentarze

Którego dnia po urodzeniu maluszka wyszłyście na pierwszy spacer? Jak często i na jak długo wychodzicie na spacery?

2013-01-20 11:33

szczera prawda, jak się z dzieckiem wychodzi niezależnie od pogody to się hartuje organizm i rzeczywiście trzeba unikać miejsc gdzie są duże zbiorowiska ludzi, automatycznie mniejsza szansa że dziecko coś złapie. A szepić też szczepię jak podrośnie a nawet teraz nie wiem czy dzieci poniżej jednego roczku można szczepiać, musze się zorientować.

2013-01-20 00:43

8 dni po porodzie mały zobaczył świat z perspektywy wózka. pierwszy raz spacer trwał 40 minut, do tej pory przez 3 lata w każdą pogodę wychodzę na spacery z synkiem. Mało choruje . Sezon na świnską grypę trwa . W tomaszowie maz. także , dzieci z miejscowego szpitala przewieziono do łodzi do matki polki. Jednak wychodzę z synem na podwórko. Unikamy dużych skupisk ludzi typu m a r k e t y , r y n e k . I myślę o zaszczepieniu młodzieńca na grypę.Każda mama boi się o zdrowie swojego malucha ja także . I nie jest to przeczulenie droga olciu ale troska i miłość do naszych dzieci.

2013-01-19 23:27

Gdzieś napisałam że teraz ograniczyłam spacery z uwagi na to paskudstwo - grypę. I dobrze zrobiłam.W Lodzi zmarła 15 letnia dziewczyna na świnską grypę a dwa niemowlaki leżą w Centrum Matki Polki w stanie ciężkim. Małemu nic się nie stanie jak posiedzi i przeczeka ten okres w domu. Jedynie teraz wolę wywietrzyć mieszkanie raz dziennie. Chyba tez będzie dobrze. Jestem zwyczajnie przeczulona.

Konto usunięte

2013-01-15 23:43

Po 3 tyg. od porodu, ale tylko dlatego że były wcześniej okropne mrozy. Wyszłabym po 2 tyg. gdyby było powyżej minus 5 stopni (taka podobno temp. jest ok dla małych niemowląt). A było -20. Od kiedy wyszliśmy po raz pierwszy chodzimy już prawie 2 lata codziennie, chyba że leje mocno deszcz albo temperatura spada poniżej -10 st.

2013-01-15 22:17

my wyszlismy jak miala ok 2 tygodnie ale pierwszy raz to bylo kilka minut potem coraz dluzej

2013-01-15 20:15

Urodziłam w marcu, więc było jeszcze chłodnawo. Wyszłam około 10 dni po porodzie, bo najpierw werandowałam Wiki bo tak wyczytalam w poradniku i uznałam to za słuszne. Nie słuchałam pediatry która kazała mi wychodzić bez werandowania.

2013-01-15 17:23

my z obydwiema dziewczynkami wyszliśmy po równym tygodniu choć pogoda za oknem była zupełnie różna. Liwia urodziła się w październiku ale o dziwo było pięknie więc chcieliśmy to wykorzystać. Emi jest z maja więc ciężko wtedy wysiedzieć w domu.

2013-01-15 14:30

Po niecałych 2 tyg, maluszek urodził się wiosną a spacery trwały potem nawet 2-2,5 godz raz lub dwa dziennie, teraz zimą raz dziennie przez 1godz