Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Noworodek i niemowlę (1138 Wątki)

Spacery

Data utworzenia : 2013-01-15 11:31 | Ostatni komentarz 2017-05-21 21:05

Proud Mommy

45869 Odsłony
1042 Komentarze

Którego dnia po urodzeniu maluszka wyszłyście na pierwszy spacer? Jak często i na jak długo wychodzicie na spacery?

2015-09-14 13:35

Ja wyszłam z małą na spacer po ok. tygodniu od narodzin. Ale ubrałam ją cieplutko, ze względu na to, że to był poczatek kwietnia.

2015-09-13 17:22

Aniu mój Starszak urodził się w Polsce i mieszkaliśmy w niej przez pierwsze pół roku jego życia. Od jego narodzin starałam się go nie przegrzewać ale w porównaniu z Irlandczykami to on był małym eskimosem w grudniu czy marcu.. Zaczęłam się im przyglądać po prostu i choć czasem mnie to szokowało, dostosowaliśmy się po prostu; ) Irlandzkie mamy w deszczu czy przy wietrze nie chodzą ale babcie z dziećmi tak; )) Tam też jakoś tak się od tego chowu niestety odchodzi , chociaż dalej wygląda to lepiej niż u Nas; ) Niektóre rzeczy to taka jakby tradycja, która jest zakorzeniona w krwi..; )

2015-09-13 15:38

Samanta w sumke Ty chowasz dzieci od narodzin w tym klimacie, my klimat zmienilismy, chce hartowac mala ale wszystko z czasem, nie jest moim zdaniem jeszcze gotowa na taka zmiane klkmatu aby jej nie zakrywac uszek i glowki, ale wszystko z czasem mam naadzieje ;)

2015-09-09 11:52

wczoraj mu zalożyłam, doszłam do samochodu a dziecko już spocone, wiec wsadziłam do auta i zdjęłam i założyłam kaptur.. głowkę miał ciepłą, kark ciepły. chyba gorzej jakby się spocił. na termometrze w aucie wychodziło że jest 17,5 stopnia, ale i tak widziałam kobite w grubej puchowej kurtce, ja byłam w bluzie ;)

2015-09-08 22:47

Dominika mój ma założoną na dworze chustkę, albo taką materiałową ( nie zimową ) czapeczkę. U nas akurat teraz zrobiło się okropnie zimno i dość mocno wieje. A w dodatku młody ma często problemy z uszami, więc wolę mu coś założyć.

2015-09-08 20:19

Dzisiaj u nas dosyć chłodno i mój roczniak był bez czapki. Nie wiało nie wiadomo jak. Ale nie obawiam się o choroby bo on zawsze tak chodzi,musi na prawdę być wietrznie żebym mu czapę założyła. Ale mimo wszystko nie chorujje i jest zdrowym dzieckiem,uważam,że dziecko trzeba hartować bo potem jakieś załamanie pogodowe i dziecko od razu chore.

2015-09-08 17:21

Młodszy ma zaraz 7 miesięcy a Starszak 2 latka; ) No ale oni od małego, jeżeli bardzo mocno nie wieje są bez okrycia głowy; )

2015-09-07 21:12

wczoraj nie zakładałam,tylko kaptur na głowe i budka w gondoli postawiona, nie wiało, główka ciepła, kark też. jak to powiedziałam szwagierce to ona z przerażeniem ze jak to nie założyłam.. no i kurde już nie wiem. Kacper (odpukać) zdrowy, nie chce go przegrzewac, mi w bluzie było cieplo, a dziś się nie odważyłam wyjść bo słońce, za 5 minut deszcz i tak w kółko. Samantka a ile ma Twój młodszy?