Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Noworodek i niemowlę (1138 Wątki)

Spacery

Data utworzenia : 2013-01-15 11:31 | Ostatni komentarz 2017-05-21 21:05

Proud Mommy

45866 Odsłony
1042 Komentarze

Którego dnia po urodzeniu maluszka wyszłyście na pierwszy spacer? Jak często i na jak długo wychodzicie na spacery?

2015-09-04 09:14

Nasza gondola jest tak zabudowana ze gdy na dworze jest powyzej 30stopni w gondoli jest parnota!! Sciagnac daszku nie moglam bo nigdzie nie znalazlam parasolki do wozka, teraz parasolke mam, ale co z tego jak na dworze pada i wieje, fakt parasolki moge tez uzywac na wiatr aby nie wialo za bardzo.jednak tak jak pisalam gondola jest na tyle zabudowana ze wiatr dostaje sie do srodka w minimalnych procentach

2015-09-03 23:47

No najgorsza taka gorączka niewiadomego pochodzenia. Mój mały miał max. 39,potem biegunkę i spał ciągle albo się bawił i nie wiedziałam o co chodzi i byłam spokojniejsza jak już go wysypało. Artan to przykre :( ale umiesz liczyć licz na siebie... nawet jeśli chodzi o mamę czy ciotkę czy kogo tam. Szkoda że nie każdy docenia Twoje szczere chęci.

2015-09-03 21:54

Co racja to racja na trzydniówkę wpadłam dopiero jak małą wysypało. AmiAga tak wszystko dobrze, choć wysypka schodziła 4 a nie jak piszą dwa dni. A mnie dzisiaj a propos spaceru spotkała przykra niespodzianka ze strony mojej mamy (a zwykle narzekamy na teściowe). Przyjechałam do niej by pobyła dłużej z wnuczką i zaproponowałam, żeby poszła po południu z małą na spacer, akurat w czasie przypadającym na drzemkę. Kategorycznie odmówiła, bo musiała w tym czasie oglądać serial .......

2015-09-03 20:52

No ja bym powyżej 38 nie wyszła nawet jakby było ciepło tak jak teraz bo jednak dziecko ma gorączkę i gorąco na dworze i nie daj Boże by udaru dostało.Ale póki co (tfu tfu) problemu z gorączką nie mieliśmy więc nie zastanawiałam się czy faktycznie bym wyszła czy nie

2015-09-03 18:28

Ja z dziećmi wychodzę do 37,5 - w zeszłym roku przed urodzinami Starszaka (w sierpniu) ten dostał gorączki no ale było na dworze tak ciepło, że i tak z nim wychodziłam - jedynie właśnie wtedy pilnowałam by go nie zawiało, bo był cały mokry..

2015-09-03 17:25

Artan ale 37 stopni to nie jest gorączka więc spokojnie :) nie ma się czego obawiać. Są lekarze co do pewnej temperatury nie odradzają spacerów o ile dziecko się dobrze czuje. A trzydniówka przychodzi znienacka ja nie wiem skąd i od kogo załapał a jednak.

2015-09-03 10:29

Roxi racja było minęło ale czasu zebranego wtedy z synem nikt ci nie odda. Nadrabiać to trzeba teraz ile się da. Sytuacja przykra :-( Artan ale wszystko w porządku jużcu was? Też sobie nie umie odmówić spaceru teraz to po dwa trzy razy jesteśmy na dworze. Bo mi się wydaje że lepiej śpi lepiej je po takich wojarzach...

2015-09-03 09:55

Dziecko rodząc się nastawione jest na życie i by ten cel realizować szybko się regeneruje :-) - przykład synka Roxi. A ja nie wiem czy z tym zimnym chowem nie przesadziłam, bo jak tydzień temu mała miała w ciągu dnia tem. ok. 37 stopni to i tak robiłyśmy krótkie spacerki. Na podwórku było ciepłej niż w domu no to chciałam by pooddychała świeżym powietrzem. A potem okazało się, że to była trzydniówka ....