Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Noworodek i niemowlę (1139 Wątki)

Spacery

Data utworzenia : 2013-01-15 11:31 | Ostatni komentarz 2017-05-21 21:05

Proud Mommy

45875 Odsłony
1042 Komentarze

Którego dnia po urodzeniu maluszka wyszłyście na pierwszy spacer? Jak często i na jak długo wychodzicie na spacery?

2015-10-02 12:36

Coś jest w ludziach, że zakodowali sobie by małe dziecko spacerowało w czapce. Moja córa praktycznie całe lato przewchodziła bez (oczywiście w cieniu) i teraz jak się zrobiło chłodniej myślałam, że będe miała problem, ale na szczęście nie jest tak źle. Jak było chłodniej czapka siedziała nieruchomo na głowie. Przedwczoraj zrobiło się nieco cieplej to już ją korciło by czapeczkę ściągnąć. Idąc na kompromis wczoraj załozyłam jej kapturek by miała odrobine przewiewu i było ok. Na razie spacerujemy sobie po 2-3 godziny dziennie, ale jak się mocniej ochłodzi na pewno nie odpuścimy, jedynie skrócimy czas do godzinki.

2015-10-02 10:15

Roxi ja mam to samo i moje dziecko też bez czapki w lato chodzilo czy na dworze siedzieliśmy to kazdy krytykował mnie ze takie małe dziecko a bez czapki ale w czapce by się zapocila i jeszcze gorzej a tak się przuzywczaja i hartuje a najgorsze są obce osoby nie znają Cię a się wtracaja. Najlepiej nie słuchać ale wkurza takie gadanie ludzi

2015-10-01 15:28

ja zawsze wolę po swojemu,nie słucham rad jesli o nie nie proszę :) zaraz będzie zima to też tak nie pochodzimy bo szybko ciemno zacznie sie robić i chłodno to ja nie lubie akurat długo łazić po dworze jak mi szczypie w policzki bo to dla mnie żadna przyjemność wtedy :) ale na jakiś godzinny spacer z małym będe wychodziła żeby się dotlenił

2015-10-01 14:48

roxi nie dziwie się , ze się wkurzyłaś. Mnie krew zalewa jak ktoś się wtrąca do mojego dziecka. Poprostu mam ochote przywalić :D Rób jak Ty uważasz i jak Ci serce i zdrowy rozsądek podpowiada. Trzeba teraz korzystać z ciepłych dni i chodzić z dziećmi jak najwięcej na spacery.

2015-10-01 14:41

trzeba korzystać póki ciepło,o wiele przyjemniej się spaceruje w taką pogodę jak np. dziś :) Mnie za to dziś wkurzyła koleżanka bo akurat przyszła jak wróciliśmy ze spaceru młody bez czapki,w cienkiej bluzie a ona mi zaczęła biadolić,że przecież chory będzie bla bla bla.. A jej dziecko w kożuszku i grubej czapce... Mi było tak goraco że aż musiałam się rozebrac parę metrów od domu bo nie mogłam wytrzymać a co dopiero to dziecko... To jej tylko powiedziałam,że moje dziecko zawsze tak ubrane lżej i mimo wszystko to jej częściej choruje niż mój :) nienawidze tego wtrącania się ! przecież jestem matką nie chce zrobić swojemu dziecku krzywdy więc po co Ci ludzie się wtrącają.. Albo jakaś babcia starsza zaczepiła mnie w lipcu że dziecko bez czapki(było tak w miarę ani zimno ani gorąco) że uszy przewieje... nie wiem kto daaje ludziom prawo do takiego wtrącania się

2015-10-01 12:20

no wlasnie hehe ludziom zawsze zle i kazdy by tylko swoje madrosci prawil a my matki wiemy co jest dobre dla naszych dzieci

2015-10-01 12:07

kum pela a co ten sąsiad się tak czepia , dla dziecka taki spacer to super sprawa dotlenieni się zahartuje jeszcze mama się przejdzie sama przyjemność i dla mamy i dla samego dziecka

2015-10-01 10:04

Mi wczoraj sąsiad powiedział co ja tak z dzieckiem chodzę jak jest tak zimno. ale słoneczko świeciło młoda w gondoli okryta to niech się hartuje ja też nie mam zamiaru dziecka trzymać w domu jak nie pada