Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Noworodek i niemowlę (1139 Wątki)

Spacery

Data utworzenia : 2013-01-15 11:31 | Ostatni komentarz 2017-05-21 21:05

Proud Mommy

45890 Odsłony
1042 Komentarze

Którego dnia po urodzeniu maluszka wyszłyście na pierwszy spacer? Jak często i na jak długo wychodzicie na spacery?

2015-12-21 21:21

My mieszkamy na wsi wiec mamy ciszę i mniej zanieczyszczone powietrze niż w mieście. Spacery zaczęliśmy gdy synek skończył tydzień. Oczywiście przez 3 dni było to tzw " werandowanie". Na szczęście Igor od razu polubił spacery wiec wychodzilismy codziennie :-) przez pierwsze 3 tygodnie było to tylko pół godziny ale z następnymi tygodniami ten czas się wydluzal. Teraz synek ma 4 miesiące i na spacerach jesteśmy max do 2 godzin. :-)

2015-11-15 16:44

w takim Krakowie, Katowicach czy innych miastach chociażby na śląsku raczej już nic nie pomoże. Wiatr oczywiście może w jakimś stopniu rozwiać smog, ale dopóki w piecach będzie paliło się węglem drzewnym to niestety powietrze nadal będzie niezdrowe

2015-11-15 15:38

Faktycznie takie spacery nie sa zdrowe. Ja naszczescie nie mam takich problemow czy wyjsc na spacer czy nie bo duze zanieczyszczenie.

2015-11-15 15:05

Jak są dni gdzie zanieczyszczenie jest mniejsze to idziemy na długi spacer , gdy jest komunikat ostrzegawczy żeby lepiej nie wychodzić to ,albo mamy krótki spacer , albo w domu siedzimy. Na maskę się nie zdecydowałam, Nie widziałam tak małych masek. Za kilka lat planuje wyprowadzić się na wieś, żeby dzieci miały lepsze powietrze. Co roku w Krakowie jest to samo albo gorzej.

2015-11-12 21:12

Jajeczko89 no chyba przecież nie zrezygnujesz całkowicie ze spacerów :D Nawet nie sądzę żeby to było możliwe, właśnie chociażby dlatego że trzeba zakupy zrobić. Oglądałam wczoraj w wiadomościach, że pogoda wpływa u Was korzystnie i trochę ten smog rozwieje :)

2015-11-12 18:43

Ja się urodziłam zimą i ją też lubię zwłaszcza jak jest śnieg i jest biało. Najbardziej nie lubię jak w święta nie ma śniegu :(

2015-11-12 18:28

Ja też lubię zimkę ♡ takie mroźne powietrze jest dużo lepsze, bo nie ma zarazków. Najgorsza jest chyba wilgoć albo plucha. W sumie po sobie widzę najlepiej, w zimie nie choruję wcale, a na wiosnę i jesień zdarza mi się.

2015-11-12 18:09

Jajeczko to tak źle u was z tym powietrzem :( nie unikniesz chyba tego problemu a maseczka może ją drażnić. Ale spróbuj : ) U nas może i pogoda nie ciekawa to jest to koniec miasta tzn bardzej ubocze i może z tego też powietrze jest w porządku to po dworze chodzimy. Masz rację Ola pogoda była jak na początek marca świetna bardziej się bałam tych wirusów w powietrzu jak to na wiosnę. My wyszliśmy bo mała bardzo "furczała" i to było jak na lekarstwo. Może i wam się uda z pogodą jeszcze (po werandowaniu) ładną wychodzić. Tak czy siak nie minie Cię to :) Ja nie mogę się doczekać tych zimowych spacerów ;)