Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Noworodek i niemowlę (1139 Wątki)

Spacery

Data utworzenia : 2013-01-15 11:31 | Ostatni komentarz 2017-05-21 21:05

Proud Mommy

45894 Odsłony
1042 Komentarze

Którego dnia po urodzeniu maluszka wyszłyście na pierwszy spacer? Jak często i na jak długo wychodzicie na spacery?

2016-01-16 15:40

My spacetujemy gdy jest mróz lub pada . Gdy jest duży wiatr to czasami odpuszczam . Ale przynajmniej co drugi dzień wychodzimy . Wózek mam z tkaniny inpregnowanej , więc nie przemaka. W foli mam wrażenie , że dziecku jest duszno.

2016-01-16 15:31

U nas dziś wietrze i niby -3 ale nie ma sensu narażać małego poczekamy aż będzie cieplej i słoneczka trochę by się przydało.

2016-01-15 23:20

No niby można wychodzić do -10. Ale tak naprawdę nie zawsze temperatura powietrza odpowiada temperaturze odczuwalnej. Wiadomo ma na to wpływ chociażby wiatr. Warto kierować się nie tylko termometrem, ale naszym odczuciem zimna.

2016-01-15 23:11

Hmm... ale tak chyba do -5 można spokojnie z 3 miesięcznym maluchem wyjść ??

2016-01-15 21:15

oliwia1126 mam podobną, ale jest za duża... Ciężko trafić na dobrą folię, żeby pasowała. I tak jak wspominałam, jak tylko wyjdę na mocniejszy wiatr czy deszcz to synek łapie katar albo ogólne przeziębienie...

2016-01-15 15:02

Ja jestem zmuszona odbierać starszą córkę ze szkoły, a czasami też zaprowadzać. Czy to deszcz, czy wiatr jestem zmuszona brać małą do wózka i iść w jedną stronę ok. 25 minut. Folii raczej nie używam, tylko sam pokrowiec od wózka. Jest on nieprzemakalny i dobrze chroni też od wiatru. Jak zakładałam folię to mała niejednokrotnie była spocona, mimo, że nie była za grubo ubrana. E. Machulak, ja wychodziłam do minus 2, bo potem to był wrzask i nie dało się wyjść. Dobrze, że przy większych mrozach była akurat przerwa świąteczna w szkole.

2016-01-15 14:46

Hmm ja jeszcze nie wychodziłam z malym w porze deszczowej bądź przy wietrze bała bym się ze zaraz coś złapie tak jak ostatnio zapalenie spojówek. .. folie mamy ale jeszcze nie używaliśmy . Do ilu stopni na minusie wychodzicie drogie mamy na spacer maluchami

2016-01-14 21:05

magicznypazur a to nie lepiej kupić nową folię? Szkoda dziecka i siedzenia w domu, jeżeli np przez tydzień pada. Poszukałam w necie i znalazłam taka jak mam. Uniwersalną którą najpierw na gondolę potem na spacerówkę mogłam spokojnie zakładać. Z przodu ładnie na nóżki/podnóżek się nakłada i żaden wiatr jej nie wywieje, a z tyłu wiążę takimi tasiemkami i jest dopasowana do wózka.