Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Noworodek i niemowlę (1139 Wątki)

Spacery

Data utworzenia : 2013-01-15 11:31 | Ostatni komentarz 2017-05-21 21:05

Proud Mommy

45884 Odsłony
1042 Komentarze

Którego dnia po urodzeniu maluszka wyszłyście na pierwszy spacer? Jak często i na jak długo wychodzicie na spacery?

2015-11-11 20:57

Ja właśnie w tamtym miesiącu, jak wyszłam na spacer, jak było wietrznie to mój synek zachorował. I od tego czasu bardzo sceptycznie podchodzę do tematu wiatru. Przy takiej pogodzie jaką mamy, a w moim regionie jest nie za ciekawa, już cały tydzień siedzę w domu, bo albo mżawka, albo mocno pada, albo jest wiatr, a ja wychodzę tylko przy lekkim wietrze :)

2015-11-10 23:04

Heh jak jest taki wiatr ze malo głowy nie urwie to zostajemy w domu. Jak taki znosny to jesteśmy na dworze bez foli. Mieszkam w bloku i jak nie wyjdę codzień na dwór to mnie szlak trafia :/ a spacery sa jakąś odstocznią od tych czterech ścian... :)

2015-11-10 22:08

AmiAga a jak mocno wieje to wychodzisz? Zakrywasz wtedy dziecko folią czy hartujesz? :) Czy zostajesz w domu? :)

2015-11-09 20:10

Świeże powietrze dobrze wpływa na sen naszego dziecka także spacery to fajna sprawa.

2015-11-09 13:43

Dokładnie, choć czasami dopadają mnie dni, że okropnie mi się nie chce wychodzić.. Wtedy Małą do wózka i na taras, tzn. chwilę trzeba pojeździć, żeby zasnęła :)

2015-11-09 13:10

Mnie jedynie deszcz mocny nie zmusi do wyjścia na spacer a tak podczas nie pewnego nieba mamy ze sobą pokrowiec przeciwdeszczowy i zdarza się go użyć :) Ech nie ma co siedzieć w domu spacery zrobią dobrze i nam i dzecku.

2015-11-09 11:44

MamaKama oo popatrz ja też urodziłam 31 maja! :) Tylko ze szpitala wyszliśmy 3 czerwca. To były te upały na dworze i Mała miała werandowanie prawie że na okrągło, bo leżała w kołysce w salonie, gdzie było okno otwarte. A na dwór wyszliśmy 4 czerwca, tzn mieszkamy w domu jedno rodzinnym, więc siedzieliśmy na tarasie :) A co do spacerów, no to jak najbardziej codziennie, nawet jak jest nieciekawa pogoda, w postaci wiatru, czy zachmurzenia.

2015-11-08 21:38

ja urodziłam 1 sierpnia, więc pogoda była bajeczna :) Ogólnie ze szpitala wyszłam 4 sierpnia i na spacerze byłam 3 dni później, tak na godzinkę. Było bardzo ciepło, trochę wiało, ale i tak wyszlismy :D szłam wtedy mega dumna :)