Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Noworodek i niemowlę (1138 Wątki)

Imiona dzieci 2015

Data utworzenia : 2015-04-03 15:30 | Ostatni komentarz 2016-11-07 10:56

katarzyna.bezak

18882 Odsłony
317 Komentarze

Jakie w tym roku są popularne imiona nadawane dzieciom? Jak dałyście na imię swoim pociechom? Popularne, nowoczesne, czy tradycyjne?

2015-07-04 11:45

A u mnie w kościele w niedziele chrzcili dwie dziewczynki : Nina i Natasza, i to wcale nie rodzeństwo, po prostu zbieg okoliczności... Jakby był syn chciałam nazwać Staś, ale imię "ukradła" mi koleżanka, która miesiąc wcześniej powiła syna. No i u mnie dziewczynka.

2015-07-04 10:12

Wybierając imiona dla moich dzieci brałam pod uwagę to czy będą one pasowały do nazwiska. Starszy synek ma trochę orginalniejsze- Marcel, a młodszy ma na imię Mikołaj. Czasami widzę zagraniczne imiona w polskiej pisowni i wcale mi się to nie podoba: Brajan, Dżesika, Dejvid... Mamy swoją kulturę i własną narodowość, że można wybierać spośród tylu pięknych staropolskich imion, a nie ulegać modzie na amerykę, ale każdy ma prawo robic co mu się podoba, tylko warto zadać sobie pytanie czy nadając dziecku tak orginalne imię, nie skrzywdzimy go w przyszłości. Chociaż z drugiej strony teraz wszystko idzie w takim kierunku, że za kilkanaście lat te "nowoczesne" imiona będą na porządku dziennym. Tylko żeby nie było tak, że te nasze tradycyjne będą wtedy orginalne ;)

2015-07-04 10:08

to tak samo jak mi się podoba Zosia, ale Zofia już nie

2015-07-04 08:41

Staś ładnie,ale już Staszek to niee.W ogóle ładne są te stare imiona Zosia,Hania.Franio,Leoś itp ale już ich pałne wymówienie to mi sie nie zabardzo podobają.

2015-07-03 20:19

Beti to trzymamy kciuki jeśli tak bardzo chcesz tego imienia to znaczy ze jesteś tego naprawdę pewna negocjuj z mężem;) U Nas miał byc chłopak ktory mials się nazywać Staś bo jak mówi mój mąż wszystkie Staszki są fajne;) Jednak urodziła sie dziewczynka i byl dylemat ja chcialam Lilianke a mąż Adzgelike, az w końcu wyszła Wiktorka;) I teraz gdzie nie pójdę to słyszę jak mamy wołają Wiktorie...

2015-07-03 20:09

Ale zaczyna mięknąć jak mu ciągle o tym mówię, jest szansa :-)

2015-07-03 17:06

Beti u mojego Karina też by nie przeszła ;-), a bardzo ładne.

2015-07-03 10:56

U nas też pierwsze dziecko miało być Julką, ale urodził się synek.