Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Noworodek i niemowlę (1138 Wątki)

Imiona dzieci 2015

Data utworzenia : 2015-04-03 15:30 | Ostatni komentarz 2016-11-07 10:56

katarzyna.bezak

18885 Odsłony
317 Komentarze

Jakie w tym roku są popularne imiona nadawane dzieciom? Jak dałyście na imię swoim pociechom? Popularne, nowoczesne, czy tradycyjne?

2015-07-07 18:13

Artan jakie skojarzenia z imieniem Lena:) Ale tak jest czasem że jak sobie skojarzymy z czymś lub z kimś kogo nie lubimy to odrzuca od imienia.

2015-07-07 16:41

Amelia ładne imię, ale po łacinie oznacza bezkończynowość i u mnie jak się o tym dowiedziałam odpadło. A z Leną to słyszałam taką anegdotę jak to dziadek wpadł do szpitala zobaczyć nowo narodzoną wnuczkę o tym imieniu. Na odchodne powiedział : " no to pa Leniu " i przez tego lenia kariera imienia się skończyła ....

2015-07-07 13:52

U nas z imionami dla chłopców był problem i teraz jak jeszcze nie wiedzieliśmy czy co będzie to się śmiałam, że jak będzie dwóch chłopców to znowu będzie draka z wyborem imienia. Ale są dwie dziewczynki i ja swoje typy Wam już przedstawiłam, kwestia tego czy Mężuś się na nie zgodzi :)

2015-07-07 10:11

To ja bym teraz miałam problem z imieniem dla chłopca:) Dziewczynka byłaby Ola,bo tak myśleliśmy jak nie wiedzieliśmy jeszcze,że Kubuś to Kubuś. Wchodziła w gre także Milenka ale mężowi sie nie podobało,więc kompromisem była Ola,ale mamy swojego Kube

2015-07-06 22:52

Ja wiedziałam od zawsze ,że jak będę miała syna to na pewno będzie to Alan ,a do dziewczynki jakoś nie miałam wybranego imienia żadne jakos specjalnie mnie nie zachwyca

2015-07-06 19:59

Myśmy nie sugerowali się popularnością imion, po prostu braliśmy pod uwagę imiona, które nam się podobały. Dla chłopca - Szymon, Bartosz, Tymoteusz lub Borys, a dla dziewczynki - Milena, Oliwia, Alicja lub Natalia. Ja osobiście pamiętam, że w szkole podstawowej w klasie miałam pięć dziewczyn o imieniu Kasia i jakoś nikomu to nie przeszkadzało, a w dzisiejszych czasach co raz rzadziej spotyka się u małych dziewczynek imię Katarzyna. Wkońcu zostało Oliwia, bo to był pierwszy typ mojego męża, gdy dowiedzieliśmy się, że będziemy mieli córeczkę :) Ps. przyjaciółka wybrała najpopularniejsze z imion wg MSW czyli Lena, a jakoś nikt wśród naszych znajomych ani nie ma Leny, ani też nie zna żadnej Lenki.

2015-07-06 16:04

Mój synek (ur. marzec 2015) ma na imię Kacper, także imię popularne :)

2015-07-05 09:30

Znajoma ma bliźniaczki Ninę i Nikolę, fajnie, że na taką samą literę się zaczynają imiona, ale np. Nikoli u nas jest na około po uszy.