Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Noworodek i niemowlę (1138 Wątki)

Imiona dzieci 2015

Data utworzenia : 2015-04-03 15:30 | Ostatni komentarz 2016-11-07 10:56

katarzyna.bezak

18886 Odsłony
317 Komentarze

Jakie w tym roku są popularne imiona nadawane dzieciom? Jak dałyście na imię swoim pociechom? Popularne, nowoczesne, czy tradycyjne?

2015-07-09 22:13

Też bym nie zmieniała, Zosia to ładne imię. Mi było szkoda jak się okazało, że nie będzie Julki, a będzie jednak synek, że poczułam jakbym straciła dziecko. Takie dziwne uczucie mnie ogarnęło, tak bardzo przyzwyczaiłam się do myśli, że z nami będzie Julka. Jednak prawie całą ciążę słyszeliśmy, że będzie córa, a na koniec takie zaskoczenie:)

2015-07-09 21:45

Ja bym nie zmieniła :) teraz dużo Zosiek jest :) świetne imię,znowu wraca do łask ;) w sumie nie zmieniłabym dlatego,że to od początku byłaby mała Zofia,imię nadane po porodzie i szkoda mi by było :) ale ja sentymentalna... :)

2015-07-09 21:06

Nienormatywna- ja bym nie zmieniała też, w końcu z małej dziewczynki wyrośnie dorosła kobieta i Zofia będzie jak najbardziej odpowiednie :) Ja zawsze mówiłam, że chcę mieć Huberta (i go mam:) ) i Oliwkę, ale zaczęłam się nad imieniem dla dziewczynki zastanawiać bo w moim otoczeniu jest bardzo dużo Oliwii, a nie chciałabym bardzo popularnego imienia dla córeczki (ewentualnej:) ) Jeśli chodzi o żeńskie imiona to u nas bardzo ppularne- Lena, Julia, Oliwia dla chłopców: Jakub (Kuba), Bartosz, Szymon... Zdecydowanie nie jestem za zagranicznymi imionami, o których pisześż Paula.H - Dżesika, Brajan- aż mną wzdryga jak takie słyszę, ale cóz, są ugusta i guściki. Chciałabym aby jak dorosą moje dzieci były zadowolone ze swoich imion tak jak ja jestem zadowolona ze swoejgo :)

2015-07-08 10:15

ja też bym nie zmieniała, a skoro wcześniej wybraliście to imię to musiało się Wam podobać i w zdrobnionej formie i w pełnej. A Zofianna brzmi jak dla mnie dziwnie...

2015-07-08 09:44

Mi bardziej podoba się Zosia :-)

2015-07-08 09:28

Ninormatywna ja juz bym nie zmianiała.Zofianna nie brzmi dobrze,a i tak będą pewnie na nią wszyscy mówić Zosia/Zośka/Zosieńka.

2015-07-07 20:38

Nienormatywna: jak dla mnie troche wydziwione bo ani to Zosia ani to Anna i jak w koncu bedziecie ja wolac Ania? w szkole pewnie tez tak bedzie. Zofia owszem brzmi powaznie ale jest zdrobnienie Zosienka, Zosia, Zoska wiec tez jest milo ale... to Wasze dziecko i to Wam ma sie podobac imie a nie mi. Ja bym odradzala

2015-07-07 18:36

My mamy Zosię - ale tak jak mówicie, Zofia brzmi poważnie i dlatego zastanawiamy się czy nie zmienić jej imienia na Zofianna :) Nie ma takiego imienia jeszcze, ale byłam w urzędzie i wiem, że mogę zmienić bo nie jest obraźliwe :) mam na to jeszcze 4 miesiące :) Co o tym myślicie???