Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Noworodek i niemowlę (1138 Wątki)

Imiona dzieci 2015

Data utworzenia : 2015-04-03 15:30 | Ostatni komentarz 2016-11-07 10:56

katarzyna.bezak

18904 Odsłony
317 Komentarze

Jakie w tym roku są popularne imiona nadawane dzieciom? Jak dałyście na imię swoim pociechom? Popularne, nowoczesne, czy tradycyjne?

2015-09-12 17:38

Od zawsze podobało mi się pierwsze imię mojego Taty. Dlatego gdy zaszłam w ciążę postanowiliśmy z Mężem, że nazwiemy synka Franciszek. Z kolei mojemu Tacie nigdy nie podobało się to imię. Dla kolegów był Janusz, a w domu wołali na Niego Janek:) Zawsze gdy mnie pytano jak ma na imię mój Tata, to miałam problem :P Teraz gdy ma wnuczka Frania to nagle to imię zaczęło Mu się podobać. Drugiego synka nazwaliśmy po tacie Męża - Stanisław, żeby było sprawiedliwie. Poza tym miałam też pradziadka Stanisława, Mąż dziadka i wujka :) Moja Mama z kolei ma na imię Jadwiga, ale i tak wszyscy zwracają się do Niej Jagoda. Jeśli kiedyś urodzę córeczkę, to Mąż chciałby żeby miała na imię albo Magdalena albo Faustyna. Zobaczymy, co nam przyniesie los... :)

2015-09-07 17:15

Nie wiem czemu ale my też przy drugim chłopcu mieliśmy ten problem, że nie mogliśmy się zgrać; ) ale ostatecznie wyszło na moje, żeby było sprawiedliwie; )))

2015-09-07 16:11

Lenka26 doskonale Was rozumiem, u nas był zupełnie ten sam problem :-) z pierwszym imieniem dla synka poszło szybciutko a z drugim dopiero ja zdecydowałam na porodówce, po porodzie :-))))) Mieliśmy dwa typy, ale mnie się bardziej pobadało Patryk a mężowi Wiktor a że mąż nie zdążył na poród to zdecydoałam,że Patryk :-)))) no czasem tak bywa :-)

2015-09-07 12:19

Ja też nadałam synkowi imię, które nam się podobało przy pierwszym byliśmy zgodnie, a co do drugiego synka mamy pewne typy ale nie możemy się zdecydować :)

2015-09-07 10:50

ja dałam synkowi Kacper. maz sie uparł, a ja troche zaluje bo wszedzie Kacpry. ale cóż poradzic, wazne ze kochany. a co do innych imion niz sa w dowodzie to na mojego tate mowiono Wiesiek, Wiesław a na imie mial Stefan :)

2015-08-31 00:07

Moja Cela takze ma dwa, jednak sama sie zastanawialam pozniej dlaczego nie dałam jej jednego, w sumie teraz trend na jedno imie, a ja dalam tak jak i mnie i partnerowi dali - dwa

2015-08-29 15:15

Od bardzo czarnych włosków :-)

2015-08-29 10:35

Artan to skąd Jagoda się wzięła...?