Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Noworodek i niemowlę (1138 Wątki)

Imiona dzieci 2015

Data utworzenia : 2015-04-03 15:30 | Ostatni komentarz 2016-11-07 10:56

katarzyna.bezak

18908 Odsłony
317 Komentarze

Jakie w tym roku są popularne imiona nadawane dzieciom? Jak dałyście na imię swoim pociechom? Popularne, nowoczesne, czy tradycyjne?

2015-09-15 19:38

Ja teraz chciałam nadać imię Miłosz swojemu drugiemu synkowi jednak mąż chce Oskar albo Mikołaj a mnie ciężko się zdecydować. Dla dziewczynki mamy już od dawna wybrane Wiktoria a tu psikus bo drugi chłopczyk :)

2015-09-15 17:29

Ogólnie to imię mojego synka Młodszego po angielsku brzmi inaczej niż po polsku, mimo, że różni się tym, iż ma jedną literkę więcej. Mam nadzieję, że nie będzie ta różnica w przyszłości stanowiła dla niego problemu, bo pradziadkom bardzo ciężko to wytłumaczyć; ) Także to, że wymawia się jego imię bez tej dodatkowej literki w języku polski, Pisze się Theo, po polsku "Teo" a po angielsku "Tio"; ) A Starszaka łatwiej jest przedstawiać zdrobnieniem, bo mają podobne imię; )

2015-09-14 22:45

Nawet bardzo żenujące ja tez nie jestem za zagranicznymi iminami jest tyle fajnych polskich imion ..... Ale wiadomo to rodzicą ma się podobać imię dziecka a nie nam

2015-09-14 21:57

No jakby moje dziecko miało nazwisko pochodzenia Afrykańskiego i ojciec też nie byłby Polakiem itp. to też bym dała inne imię :) ale nie wtedy gdy oboje rodziców są Kowalscy a nagle dziecko to Carmen :D taksamo jak nadmieniła Samanta..Mam znajomego Petera i jest on Niemcem a ludzie w Polsce wołają na niego Piotrek..to trochę takie żenujące :)

2015-09-14 20:56

Roxi133 mi też nie pododają się zagraniczne imiona. Najlepsze są stare, polskie imiona, takie jak: Franek, Staś, Jaś, Antoś... :) Moja znajoma ostatnio urodziła córkę i nazwała ją Naomi, ale dlatego, że ojcem dziecka jest ciemnoskóry Niemiec o imieniu Raphael ;) Polskie imię nie pasowałoby do nazwiska. Moja Mama z kolei jest wychowawcą i ma w klasie chłopca o imieniu Brajan. Artan Alina to piękne imię :) Gdy byłam w ciąży to chcieliśmy nazwać z Mężem córeczkę albo Łucja albo Faustyna. Łucję urodziła moja dobra znajoma, więc jak kiedyś urodzę córeczkę to nazwiemy ją właśnie Faustyna. Myśleliśmy też nad imieniem Magdalena. Na razie mam dwóch synków, a jak Pan Bóg da kiedyś córeczkę to wtedy będziemy myśleć;)

2015-09-14 19:54

Ala to bardzo ładne imię :) niby już stare ale to w końcu moda i co jakiś czas będzie wracać :) za 10 lat znowu Julki i Wiktorie będa modne :) tak samo Ania z 5 lat temu było rzadko nadawane a teraz co chwilę słyszę ze ktoś ma Anię

2015-09-14 19:22

Jak przedstawiam swoją Alinkę to też wszyscy mówią , że to stare imię :-). Imię jest po babci i tak myślę że jak w klasie będzie pełno Amelii, Majeczek, Lenek to moja Ala będzie rodzynkiem.

2015-09-14 19:00

ja swojemu dziecku chce dać Alan..ale jest tyle propozycji od rodziny i znajomych że może to się zmienić ;-)