Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Noworodek i niemowlę (1138 Wątki)

Imiona dzieci 2015

Data utworzenia : 2015-04-03 15:30 | Ostatni komentarz 2016-11-07 10:56

katarzyna.bezak

18901 Odsłony
317 Komentarze

Jakie w tym roku są popularne imiona nadawane dzieciom? Jak dałyście na imię swoim pociechom? Popularne, nowoczesne, czy tradycyjne?

2015-08-27 18:06

A ja nie chciałam aby moja corka miała dwa imiona i tym samym podpisywała się na pół strony. Może to i ładnie wygląda na akcie urodzenia, chrzcie, ale potem w życiu we wszystkich urzędowych papierach trzeba o tym drugim, czy nawet trzecim imieniu pamiętać. Poza tym mam wrażenie, ze niektórzy leczą sobie tym samym niskie poczucie wartości aspirując do jakiś arystrokratycznych tradycji, ale podkreślam to tylko i wyłącznie moje osobiste odczucia. Córka ma jedno imię. Rodzina męża była tym trochę zaskoczona, ale postawiłam na swoim :-).

2015-08-27 15:20

Lenka dokładnie tak jestem tego samego zdania. I teraz w dalszym ciągu choć by wokół było nie wiem ile Amelek dalej mi się imię podoba. Nie moda nie rodzina nie jakieś inne narzucone zdania tylko nasz wybór odnośnie imienia naszego dziecka :-) Imion jest naprawdę tyle że głowa mała ale każdy znajdzie jakieś które będę tym jedynym, w sumie to można nadać więcej niż jedno imię często się spotka że używają ludze akurat drugiego imienia a urzędowo czy coś tego pierwsze :-)

2015-08-27 07:40

każdy w wyborze imienia dla swojego dziecka kieruje się innymi kryteriami ; jedni przecztaną książką ,drudzy ulubionym serialem jeszcze inni biorą pod uwagę aby imie w każdym języku brzmiało tak samo.Uważam tak jak wy ,ze mamy tyle pięknch imion polskich inaprawdę jest w czym wybierać

2015-08-25 16:55

Uwazam ze imie powinni wybrac rodzice takie jakie im sie podoba, a nie takie jakie jest w modzie.

2015-08-22 10:22

SamantKa Róża to piekne imię, ale chyba bałabym się tak nazwać córeczkę, troche bym się bała, ze miałaby przez to później poroblemy, choc z drugiej strony jak dzieci chcą to na każde imie znajdą zaczepkę.

2015-08-21 22:34

SamantKa a jakie imiona wybraliście do Waszych chłopaków?

2015-08-21 20:22

Za pierwszym razem córeczka miała mieć na imię Kaja a w drugiej ciąży chciałam Różę (Rose) albo Amber no ale mam dwóch cudownych chłopaków - może kiedyś doczekam się mojej Róży..; )

2015-08-21 17:50

nasz syn to Natan Xavier, bylo tyle pomyslow raz sie mi podobalo a mezowi nie i odwrotnie, kiedy czekalam na cc wyszlo bedzie Natan i ku zsskoczeniu mezowi sie spodobalo i tak juz zostalo