Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Noworodek i niemowlę (1138 Wątki)

Imiona dzieci 2015

Data utworzenia : 2015-04-03 15:30 | Ostatni komentarz 2016-11-07 10:56

katarzyna.bezak

18905 Odsłony
317 Komentarze

Jakie w tym roku są popularne imiona nadawane dzieciom? Jak dałyście na imię swoim pociechom? Popularne, nowoczesne, czy tradycyjne?

2015-08-28 07:37

Też tak mieliśmy i ile gaf można było popełnić nieświadomie pisząc zaproszenia :-/ trzymam się zasady albo jedno imię albo jak już dwa to używać pierwszego żeby nie mieszać.

2015-08-28 06:46

Wlasnie spotkalam sie z takimi przypadkami w rodzinie mojego meza przy robieniu listy gosci dowiedzialm sie jak naprawde niektorzy maja na imie. Bo inne imie maja w dowodach a innego uzywaja w zyciu codziennym.

2015-08-27 23:13

To tak jeszcze w nawiązaniu do dwóch imion: moja mama ma dwa Barbara Joanna, a wszyscy mówią do niej Jagoda ;-)

2015-08-27 22:55

Właściwie to nie wiem po co te drugie imię ale nasza mała ma 2 :P gdzieś obiło mi się o uszy że jak komuś się nie podoba pierwsze to używa drugiego aczkolwiek ja chyba bym tego nie zrobiła rodzicom bo skoro nadali mia takie imię to tego chcieli więc po co utrudniać sobie i innym życie :P

2015-08-27 20:49

Artan mo właśnieci nas podobnie jedno imię choć my z mężem mamy po dwa (biorąc pod uwagę z bierzmowania to po trzy) i rodzina też się dziwila ze nie nadajemy drugiego a dla mnie to jest właśnie bez sensu bo sama po sobie wiem że po urzędach trzeba podawać wiecznie dwa to samo do prawo jazdy zapomniałam sobie wpisać drugiego i kiedyś mi policjant podczas kontroli robił wywody że w dowodze są dwa a tu jedno.... eh taka głupota a całe życie trzeba pamiętać. A z drugiej strony np jeśli ktoś ma dwa może używać tego drugiego tak też np moja mama ma wszyscy mówią do niej po drugim imieniny bo tak jakos się przyjęło :-/

2015-08-27 19:12

Mój syn również ma drugie imię. Chyba poprostu z tradycji bądź przyzwyczajenia. :)

2015-08-27 18:29

Bardzo rzadko używa się drugiego imienia - zwykle tylko w urzędach i w bankach. Tak poza tym do teraz raczej nigdy się z tym nie spotkałam, by była konieczność podawania drugiego imienia. Ja mam, mój mąż ma i moi synowie też mają; ) nie zmieniłabym tego.

2015-08-27 18:24

ja również nadałam swoim maluchom jedno imię .Sama mam trzy i wiem jaki to kłopot w urzędach;czesto brakuje rubryki hehe