Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Noworodek i niemowlę (1138 Wątki)

Imiona dzieci 2015

Data utworzenia : 2015-04-03 15:30 | Ostatni komentarz 2016-11-07 10:56

katarzyna.bezak

18912 Odsłony
317 Komentarze

Jakie w tym roku są popularne imiona nadawane dzieciom? Jak dałyście na imię swoim pociechom? Popularne, nowoczesne, czy tradycyjne?

2015-09-17 18:28

Moja córcia ma na imię Milenka :) od początku bardzo chciałam tak dać jej na imię , choć rozważałam jeszcze Antonię :)a tatuś upierał się nad Anną :) jednak mój upór sprawił, że jednak przekonał się do Milenki ;)

2015-09-17 10:12

Ciekawe skąd niektórzy biorą takie pomysły :)

2015-09-17 08:45

Ten Bonaventura musiał mieć jakieś włoskie korzenie :-). Mój mąż miał na studiach kolegę o dwóch imionach: Myślibór Łukasz. I prawie każdy kto go pierwszy raz spotykał myślał, że to pierwsze to nazwisko ...

2015-09-17 08:36

imie tapczan masakra co Ci rodzice maja w glowach, no lucyfer tez watpie ze ktos zechcialby nazwac dziecko tak to pokaranie go i potem wysmiewany moze byc

2015-09-17 02:18

Małgorzata_eL, a może dziecko na tapczanie zrobili i dlatego? Jacyś dziwni Ci rodzice. Mam tylko nadzieję, że ksiądz się na to nie zgodził :P Roxi Biedne to dziecko musiało być... Dobrze, że nie Żuczek :P Coraz gorsze te imiona... Słyszałam jak kiedyś chrzcili chłopca i rodzice nadali Mu imiona Bonawentura Ignacy... Ignacy, Ignaś - ładnie, ale Bonawentura? Mi to się skojarzyło zaraz z tym filmem Ace Ventura Psi Detektyw :P Rodzice to czasami nie pomyślą nad tym jak potem będzie postrzegane ich dziecko. Chcą by imię było oryginalne, ale nie zastanowią się nad konsekwencjami swojego wyboru.

2015-09-16 23:52

Albo Biedronka ;D też podobno w Polsce takie jest.. dla mnie to straszne !

2015-09-16 22:35

Alicja - bardzo ładne imię ma Twoja córcia. :) Kiedyś słyszałam w radiu, że kobieta miała tak ciężki poród, że chciała dać synowi na imię Lucyfer. Tylko nie wiem czy to były żarty czy nie, bo nie słuchałam od początku. Ciekawe co na to ksiądz, bo to imię do świętych raczej nie należy. ;) A ksiądz w mojej rodzinnej parafii opowiadał, że rodzice chcieli dać na imię synowi Tapczan. Zastanawiam się czy ci ludzie są nie z pełna rozumu czy o co chodzi...

2015-09-16 15:35

Ale jaki mieliśmy problem z imieniem dla córki była Aleksandra Łucja Agata Zuzanna Gabrysia Faustyna i została Alicja