Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Noworodek i niemowlę (1138 Wątki)

Imiona dzieci 2015

Data utworzenia : 2015-04-03 15:30 | Ostatni komentarz 2016-11-07 10:56

katarzyna.bezak

18913 Odsłony
317 Komentarze

Jakie w tym roku są popularne imiona nadawane dzieciom? Jak dałyście na imię swoim pociechom? Popularne, nowoczesne, czy tradycyjne?

2015-11-04 00:27

Ja od zawsze wiedziałam, że będzie Ula i jest:)

2015-10-22 12:29

Moja córka ma na imię Zuzanna i choć jest bardzo popularne to nas to nie ruszało. Mój mąż wyobrażał sobie Zuzie z kucykami i chyba tak bardzo chciał te kucyki że córa ma 3 miesiace i można już włoski wiązać :-)

2015-10-22 11:54

Ja niby dopiero w 21 tc i nie znamy płci dziecka ale dla dziewczynki chcemy Nela lub Zuzanna a dla chłopca Nikodem lub Kacper ;)

2015-10-07 09:56

Ja mam termin za 6 tygodni a imienia jeszcze nie mamy i nie możemy się zdecydować właśnie dlatego że ma być drugi chłopak.

2015-10-07 09:23

jamartynam ja miałam odwrotnie, ale to może dlatego, ,że miałam już jednego synka i z imieniem drugiego był duzy problem :-) Zauważyłam wśród znajomych, że dają imiona albo starodawne, albo z kolei bardzo nowoczesne :-)

2015-10-06 23:55

Ja z mężem jednogłośnie wybraliśmy Małgorzata;-) od zawsze podobały mi się nasze polskie imiona. Nie chcieliśmy Julki, Lenki itp nie dlatego ze są brzydkie ale jest ich mnóstwo i chcieliśmy być oryginalni;-) dlatego mamy Tomasza i Małgorzatę;-) a panie na porodówce nie mogły się nadziwić bo dawno wśród dzieci takiego imienia nie slyszaly:-)

2015-09-18 23:08

Nie wyobrażam sobie Lucyfera Tapczan czy Biedronki ludzie to mają nie po kolei w głowie ja miałam w klasie kolegę co miał na imię Łukasz a na nazwisko Damian zawsze musiał się tłumaczyć że te drugie to nie imię tylko nazwisko raz go nowy nauczyciel od matołów nazwał że nie rozumie co to nazwisko

2015-09-18 10:05

My z kolei mieliśmy łatwiej z wyborem imienia dla chłopca aniżeli dziewczynki. My gdy jeszcze nie znaliśmy płci dziecka nastawialiśmy się na chłopca i wtedy miał to być: Tymon, Natan lub Cyprian. Gdy okazało się że będziemy mieć córkę mieliśmy mała zagwozdkę bo to co podobało się mi, nie podobało się mężowi i odwrotnie. Aż w końcu mąż zaczął do brzuszka mówić Julka (niestety w dzisiejszych czasach dość popularne;/) i tak się już przyzwyczailiśmy że pozostanie :) no chyba że los zaskoczy i Julka urodzi się z siusiakiem :)ale w dzisiejszych czasach to chyba mało możliwe ;p