Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Noworodek i niemowlę (1138 Wątki)

Imiona dzieci 2015

Data utworzenia : 2015-04-03 15:30 | Ostatni komentarz 2016-11-07 10:56

katarzyna.bezak

18902 Odsłony
317 Komentarze

Jakie w tym roku są popularne imiona nadawane dzieciom? Jak dałyście na imię swoim pociechom? Popularne, nowoczesne, czy tradycyjne?

2016-01-15 13:17

Właśnie się dowiedziałam, że będziemy mieli synka i będzie Aleks, imię bardzo mi się podoba, tylko szkoda, ze nie ma zdrobnienia:(

2016-01-14 20:41

adamos mój synek miał mieć na imię Adam, bo nic innego mi się nie podobało :p

2016-01-13 08:52

My mamy aktualnie Zuzannę, teraz mąż się uparł, ze chce Zosię :)

2016-01-11 08:57

Zauważyłam, że do łask wracają stare imiona, np po dziadkach. A znów inni dają bardzo nowoczesne np Blanca. To kwestia gustu. Ja dla bliźniaków długo szukałam, aż w końcu nazwałam ich Aleksander i Oliwier. I co najlepsze obchodzą imieniny tego samego dnia, nawet o tym nie wiedziałam, dopiero niedawno siostra w kalendarzu zauważyła i to zaraz po swoich urodzinach mają:) A mój najstarszy synek ma na imię Adam, po prostu podobało mi się to imię. On też zadowolony bo w Wigilię ma imieniny i krótko potem urodziny, a że to święta to tyle prezentów:)

2016-01-10 07:32

Starszy ma Xavier a teraz mlodszemu daliśmy Filip

2016-01-09 20:50

Jajeczko, u mnie w przedszkolu w każdym roczniku jest przynajmniej jedna dziewczynka o imieniu Liliana i nie uważam żeby to imię było staromodne. Według mnie to bardzo piękne imię. Dzieci w przedszkolu zdrobniają je na Lilianka, Lilunia, Lila. Na pewno to przypadek, ale dziewczynki o tym imieniu mają talent muzyczny, najczęściej wygrywają konkursy piosenek u nas w przedszkolu.

2016-01-09 20:03

A co do imienia dla dziewczynki mąż chce Oliwię a ja myślę o Patrycji - teraz nie słyszałam, żeby ktoś takie imię dawał, a bardzo mi się podoba

2016-01-09 20:01

U nas tak było z imieniem Bartek. Mama koleżanki (z usa) nawet mówiła, żebym nie dawała synkowi tak na imię bo Bartki to rozdartki, że łobuzy. Nawet to ksiądz, jak byliśmy prosić o chrzest to nam to powiedział... i Stwierdził, że najlepiej, żebyśmy dali Staś- to grzeczne dzieci (on tak miał na imie) Nie słuchałam nikogo i dałam Bartek= nie narzekam. Na razie Bartuś jest uważany wśród rodziny, znajomych za Bardzo grzeczne dziecko. W sumie dopiero teraz robi się takim rozdartkiem. Ale to chyba bunt dwulatka się objawia :D