Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Karmienie piersią (1178 Wątki)

Pobudzenie laktacji sposoby. Proszę o porady

Data utworzenia : 2015-04-27 14:53 | Ostatni komentarz 2020-09-02 15:45

Weronika -1980

47761 Odsłony
1381 Komentarze

Mamy, szukam jakiegoś sprawdzonego działania na pobudzenie laktacji.. Czy korzystałyście z jakiś preparatów? Czytałam coś o karmi, ale nie chce nawet odrobiny alkoholu. Może chodzi o jakiś składnik karmi?? Proszę o pomoc :/

2015-05-17 23:36

Ewelina86 Dziękuję za odpowiedź

2015-05-17 23:16

a.wilk zarówno metoklopramid jak i domperydon to leki przeciwwymiotne,które posiadają także właściwości mlekopędne...ale powinny być stosowane tylko w ostateczności! Ja także jestem zdania że wszystko rodzi się w naszej psychice...jeśli nie będziemy do czegoś miały przekonania to po prostu nie będzie pożądanego efektu...

2015-05-17 15:11

Ja do końca życia nie zapomnę, jak już na porod owce poszłam do łazienki, a tak kobieta w te pędy wyrzuca la papierosa- tuż przed porodem, więc różne rzeczy siedzą kobietom w głowach. Już dawno odkryto związek między sfera psychiczną i fizyczną, więc karmienie z psychika i pozytywnym nastawieniem ma wiele wspólnego.

2015-05-17 08:38

Mi się wydaje że największy wpływ na laktacje ma to co siedzi w głowie. Żadne herbatki tak nie pomogą jak nastawienie i oczywiście spokój bo stres jest najgorszym wrogiem laktacji, a już samo denerwowanie się czy jest wystarczająca ilość mleka nie jest pomocne. Najlepiej przystawiać ile się da nawet jeśli to będzie pochłaniało większą część dnia. U nas tak było na poczatku ale dzięki temu bez problemów karmię dwójkę dzieci i starcza.

2015-05-17 07:11

Metoclopramid przeważnie jest stosowany jak lek przeciwwymiotny ale jak widać można go też stosować przy wzmacnianiu laktacji Ale tylko po zaleceniu lekarza. Na własną rękę bym nie przyjmowała. Samemu trzeba często bobasa przestawiać , pić herbaty na laktacje np. Lactosan można slod jeczmienny i spokojnie czekać aż się wszystko ułoży.

2015-05-17 01:57

Metoclopramid? To chyba lek przeciwwymiotny?

2015-05-16 13:20

Preparaty mlekopędne czyli takie które wzmacniają laktację u kobiet karmiących piersią...należą do nich różnego rodzaju herbatki, mieszanki ziołowe, słód jęczmienna znajdująca się np. w preparacje Femaltiker. Właściwości mlekopędne mają również niektóre leki np. metoklopramid czy domperydon. Należy pamiętać jednak, że żaden lek nie pozostaje obojętny dla naszego organizmu i zawsze musi być stosowany pod czujnym okiem lekarza.

2015-05-16 11:01

Preparaty mlekopędne? Tzn. ?