Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Karmienie piersią (1178 Wątki)

Pobudzenie laktacji sposoby. Proszę o porady

Data utworzenia : 2015-04-27 14:53 | Ostatni komentarz 2020-09-02 15:45

Weronika -1980

47796 Odsłony
1381 Komentarze

Mamy, szukam jakiegoś sprawdzonego działania na pobudzenie laktacji.. Czy korzystałyście z jakiś preparatów? Czytałam coś o karmi, ale nie chce nawet odrobiny alkoholu. Może chodzi o jakiś składnik karmi?? Proszę o pomoc :/

2015-06-14 16:30

Rikitikitam nie wiem jak wygląda Twój schemat dnia, ale jeśli córka przesypia Ci nockę to warto po 6h wstać i ściągnąć mleko, ja tak robię. A wciągu dnia pomiędzy deserkiem, a obiadkiem nie podaję jej mleka tylko wodę i to jest czas gdy ściągam 2x co 3-4h. Mleka jest oczywiście znacznie mniej niż na początku, ale dzięki tej metodzie zawsze z zamrażalce mam kilkanaście butelek, które systematycznie wymieniam na świeże.

2015-06-13 23:25

Moja córa odrzuca mi w dzień pierś i najprawdopodobniej będę musiała poić ją odciąganym mlekiem. Przy okazji chciałabym rozkręcić sobie laktację, bo wkrótce będę musiała porobić sobie zapasy na dwutygodniową przerwę w karmieniu (będę mieć zabiegi). Powiedzcie mi, ile razy dziennie odciągać mleko tą metodą, żeby były efekty? Przez dlugi czas mleko lało się ze mnie litrami, ale wraz z wprowadzaniem stałych pokarmów zrobiło się go mniej. A niechęć do picia córki też sprawy nie ułatwia...

2015-06-13 23:05

Pobudzanie laktacji z obu piersi na raz jest dobrym sposobem na zwiększenie ilości mleka

2015-06-13 21:33

Syba a pamiętasz o przyjmowaniudużej ilościpłynów nawet 2-3 L się powinno pić ja jak się tak wody orzlopie to mi później cycki rozsadza....

2015-06-13 13:16

Działam z laktatorem. Wczoraj udało mi się ściągnąć 80 ml mój rekord. Niestety synkowi jest ciągle mało

2015-06-10 22:08

Metoda 7-5-3 jest bardzo skuteczna i to nie tylko dziewczyny tu Ci o tym powiedzą, lecz również każdy doradca laktacyjny..oraz zapewni Cię o tym, że warto odciągać tą metodą nawet gdy nic nie leci. U mnie ta metoda sprawdziła się idealnie po urodzeniu, podczas kryzysów laktacyjnych..i niekiedy zdarza mi się ją jeszcze stosować gdy odnoszę wrażenie, że mam mniej mleka.

2015-06-10 20:01

Syba powinnaś dziecku normalnie podawać pierś i gdy dziecko już jej nie będzie chciało, a nadal będzie głodne podaj butelkę, albo niech zrobi to ktoś z rodziny, a Ty w tym czasie odciągaj pokarm, nawet jak nic nie leci systemem 7-5-3.

2015-06-10 18:32

mumula niestety nie mam w okolicach poradni laktacyjnej... Synek ma teraz miesiąc zjada od 60 do 150 ml dziennie mm. Dzisiaj byliśmy na kontroli bardzo ładnie przybiera na masie od wypisu ze szpitala przybrał 1 300 g, dzisiaj ma równy miesiąc :) muszę spróbować tym laktatorem po karmieniu.