Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Karmienie piersią (1178 Wątki)

Pobudzenie laktacji sposoby. Proszę o porady

Data utworzenia : 2015-04-27 14:53 | Ostatni komentarz 2020-09-02 15:45

Weronika -1980

47793 Odsłony
1381 Komentarze

Mamy, szukam jakiegoś sprawdzonego działania na pobudzenie laktacji.. Czy korzystałyście z jakiś preparatów? Czytałam coś o karmi, ale nie chce nawet odrobiny alkoholu. Może chodzi o jakiś składnik karmi?? Proszę o pomoc :/

2015-06-09 21:46

Syba a ile w ciągu doby podajesz mm? Masz gdzieś w okolicy poradnię laktacyjną lub przychodnię? Chodzi mi o to aby było bliziutko by stopniowo zmniejszać ilość mm i co 3-4 dni ważyć dziecko, by sprawdzać czy nadal przybiera na wadze. W ten sposób mogłabyś pod kontrolą odstawiać mm. Mi tak poradzili w poradni laktacyjnej i w ten sposób kontrolowałam masą córki, jak odstawiałam jej mm. I postaraj się od razu po karmieniu piersią, odciągać pokarm laktatorem. Nawet jak nic nie będzie leciało, pierś będzie stymulowana do produkcji mleka.

2015-06-09 13:16

Syba nie koniecznie mleka będzie tyle samo w każdej piersi. Pisałam tam kiedyś o swojej koleżance co to trzecie dziecko tylko jednym cycem karmiła. Lepiej jest karmić mieszanie niż zrezygnować z piersi. Nie wiem czy używasz laktatora zaraz po karmieniu, bo ja jak miałam kryzysy laktacyjne przy skokach rozwojowych małej dodatkowo podłączałam laktator. Nawet nic nie ściągałam ale tak oszykiwałam piersi by stumulować je do produkcji. Jak maleństwo potrzebuje to dawaj dalej mm na tą dokładkę/deser. Jeżeli ma dobre przyrosty masy ciała to wszystko robisz jak należy. Pzdr

2015-06-09 12:32

Od początku będąc jeszcze w ciąży wiedziałam że będę chciała karmić piersią i tak jest ktoś mi powiedział zet karmienie zaczyna i kończy się w głowie może to i prawda nie wiem może i tak jest napewno pomaga dużo przyjmowanych płynów ale to żadna nowość wiem ze są mamy które są a mają z tym problem. Ja jedynie podczas choroby miałam kryzys laktacyjny o do tego jeszcze stres ale pokonaliśmy to teraz tak jak u ciebie mamula104 zaobserwowalam skoki rozwoju mała ma 3.5mc I zdążają się dni ze potrzebuje więcej mleka. Ale jeszcze trochę i pomyślimy o rozszerzeniu diety.

2015-06-09 11:22

Dziewczyny nie umiem całkowicie odstawić mm, nadal mam za mało mleka. Mimo, iż ściągam mleko wówczas kiedy synek śpi. Ilość mleka zwiększyła się o 10-15 ml. Nadal mam ogromny problem z lewą piersią mimo intensywnego dostawiania ilość mleka się nie zwiększyła.

2015-06-08 22:18

Oj pije. Od razu widzę po niej, że kolejny skok rozwojowy przechodzi.

2015-06-08 15:03

mamula tak to już jest :) przy skoku dziecko piej więcej mleka.

2015-06-08 13:37

Mój synek dzisiaj przy piersi siedzi od 9 do 13 . Do tego jeszcze zjadł butelkę 60 ml.

2015-06-08 09:47

U nas skoki rozwoje są powiązane z większą ilością pokarmu. Tzn. jak jest skok rozwojowy to mała jednocześnie więcej siedzi przy piersi, bo potrzebuje więcej pokarmu.