Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Karmienie piersią (1178 Wątki)

Pobudzenie laktacji sposoby. Proszę o porady

Data utworzenia : 2015-04-27 14:53 | Ostatni komentarz 2020-09-02 15:45

Weronika -1980

47800 Odsłony
1381 Komentarze

Mamy, szukam jakiegoś sprawdzonego działania na pobudzenie laktacji.. Czy korzystałyście z jakiś preparatów? Czytałam coś o karmi, ale nie chce nawet odrobiny alkoholu. Może chodzi o jakiś składnik karmi?? Proszę o pomoc :/

2015-06-15 20:42

Uważam, że tak. Predyspozycje genetyczne mają wpływ na to ile mleka jesteśmy w stanie wyprodukować. Jednak nie zawsze ilość produkowanego mleka zależy od predyspozycji genetycznych.

2015-06-15 19:06

My się głowimy, kombinujemy, a laktacja i tak robi co chce xD Mam nadzieję, że nadejdzie taki dzień, że dziecku wystarczy moje mleko i będzie go na tyle :) Zastanawiam się czy na laktację ma wpływ genetyka. Co o tym sądzicie?

2015-06-15 18:55

No właśnie, kurcze każda kobieta jest inna i jej laktacja także. Więc takie radzenie, że co 3 godziny trezba odciągać to u jednej przyniesie skutki, a u drugiej nie. Ja co dwie godziny odciągałam i nie utrzymałam pokarmu,

2015-06-15 18:43

Zawsze podawałam pierś na zmianę. Ostatnio mi się laktacja zaburzyła, bo za dnia Ania nie chce mi chwycić piersi. Jedynie z tej twardszej troszkę się napije i to czasami. Odciągałam teraz tą metodą i z ledwością wycisnęłam z obu piersi 70 ml. Kiedyś z jednej miałam lekko 120... Najgorsze jest to, że Anka nie chce tego wypić ani butelką, ani z kubka, ani nawet łyżeczką. Nigdy nie miała problemu, żeby napić się z butelki mojego mleka albo mm. Nigdy natomiast nic innego nie chciała pić, a jak teraz mleka nawet nie chce, to tylko czekam, jak kroplówka będzie potrzebna.Aż ryczeć mi się chce.

2015-06-15 17:08

A czy z tej piersi w której masz więcej pokarmu częściej przystawiałaś córeczkę od samego początku? Jeśli chcesz utrzymać laktację to w trakcie pobytu w szpitalu powinnaś odciągać pokarm. Szpital masz w miejscowości w której mieszkasz? Bo tak to mogłabyś przechowywać mleczko w lodówce i ktoś mógłby je transportować do domu. Jeśli to jest niemożliwe odciągać pokarm powinnaś a mleczko wylewać

2015-06-15 17:04

a ja się posłuchałam położnej by odciągac co 3h po 15 minut i laktacji nie utrzymałam. jak już zauważyłam że pokarmu jest mniej zaczęłam pić herbatki na laktacje i odciagać częściej niż co 3h,czasem co 2h a czasem jak poczułam że pierś robi się pełna to nawet co 1h,ale było juz za późno.I potem juz długo nie karmiłam. bratowej połozna też kazała co 3h po 15 min i biedna dzwoniła do mnie zapłakana że nie da rady przez 15 min odciagać. powiedziałam jej jak ja robiłam że częściej i bez różnicy przez jaki czas,byleby pierś była "lekka" to po dwóch dniach dzwoniła,że jest super,jest zadowolona.

2015-06-15 16:29

rikitikitam odciągaj z tej piersi gdzie mleka jest mniej częście i wszystko powinno się unormować.

2015-06-15 16:05

Mam wrażenie, że produkuje tego mleka za mało, zwłaszcza w jednej piersi. Nie wiem czemu, ale mm wrażenie, że ta druga jest twardsza, nawet, jak jest dopiero co opróżniona. Dlatego też mam wrażenie, że Ania chętniej z tej piersi pije. Staram się ją na zmianę do każdej przystawiać, ale jak do tej bardziej miękkiej przystawiam, to jest ryk, a z tej twardszej nie ma takiego problemu. Ech, nie spodziewałam się pół roku temu, że będę mieć takie problemy. Miałam tyle mleka, że spokojnie bym dwójkę wykarmiła. Nie mogłam się schylić, bo mleko zaczynało mi kapać...