Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Karmienie piersią (1178 Wątki)

Gdy pojawia się kolka niemowlęca

Data utworzenia : 2013-01-15 09:12 | Ostatni komentarz 2022-08-25 10:21

Konto usunięte

69367 Odsłony
1156 Komentarze

Kolka niemowlęca spędza z powiek sen wielu rodzicom. To dla dziecka bolesna i uciążliwa dolegliwość, która potrafi trwać nawet kilka miesięcy. Poznaj jej przyczyny oraz sprawdzone sposoby na jej złagodzenie.

2015-06-01 23:24

Super film

2015-06-01 19:46

Podczas kolki można położyć dziecko brzuszkiem na naszych kolanach. Jeśli takie domowe sposoby nie dziąłają można zacząć stosować leki przepisane oczywiście przez lekarza. Polecam także filmik, w którym można znaleźć sposoby na poradzenie sobie z kolką : https://www.youtube.com/watch?v=SCErOsrvY0g

2015-06-01 14:06

boziu my cale szczescie nie mamy kolek a Miska nie ma problemu z robieniem kupki :) Syba odbijanie to niezbedna rzecz, ja zawsze trzymam mala do gory az jej sie odbije dzieki temu powietrze nie zbiera sie w jelitach no i dobrze jak dziecko czesto pruta.

2015-05-31 18:17

Ja dziś zastosowałam rurkę do pupy bo już tak mała płakała i jest o niebo lepiej. Karmie ja też już wyżej żeby mleko wolniej spływało z chcą i czekam do.skutku aż się odbije i tez lepiej

2015-05-31 04:52

Białe grudki w kupce - w pierwszych dniach od urodzenia są normą

2015-05-30 21:08

Laktoza stanowi główny cukier mleka kobiecego...a jej poziom jest stały i niezależny od aktualnie zastosowanej diety. Niestrawiona laktoza w jelicie odpowiada właśnie za ,,papkowate, luźne'' stolce naszej pociechy; a owe ,,białe grudki'' to niestrawione resztki mleka.

2015-05-30 16:44

Fajny pomysł z tym karmieniem na brzuszku

2015-05-30 14:10

na mnie własnie koper działa odwrotnie ... A co do espumisanu, to ordynator mi powiedział, że nie przechodzi On do mleka, więc mogę go brać ile chce a dziecko i tak nie dostanie go w mleku, więc trzeba podawać odrazu dziecku. U nas działa enzym no i sprawdzona suszarka i masaż brzuszka. Kiedy jest już bardzo źle stosujemy Windi, ale ostrożnie. Z espumisanu musielismy zrezygnować, bo okazało się że osłabia działanie enzymu, a jednak przy braku tolerancji to On jest najważniejszy. Jeszcze karmię małą kładąc ją na swoim brzuchu i widzę, że je mniej łapczywie, spokojniej i mój brzuch masuje jej brzuszek. Pomaga też kładzenie jej na kolana na brzuszku. Podtrzymuje jej główkę, oklepuję tyłeczek i plecki i ruszam delikatnie nogami.