Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zasady forum (35 Wątki)

Propozycje i błędy na forum

Data utworzenia : 2013-01-17 11:29 | Ostatni komentarz 2022-01-22 22:38

P.Janik

87324 Odsłony
1319 Komentarze

Ułatwimy pracę moderatorom. Piszcie tutaj propozycje, zauważone błędy, powtarzające się posty. To od nas przecież zależy jak to wszystko będzie wyglądać.

2014-06-05 13:58

:) najlepiej nic nie wpisywać hehe ...ja sadze ze zwarzaja na to ze jesteśmy młodymi mamami to i tak b, dużo czasu poswiecamy temu forum,,, mysle ze nie ma takiej mamy która przy dzieciach jest w stanie przeczytać 500 watkow i komentarzy w nich zawartych i zapamietac ... może w przyszłości wymyśli się lepszy sposób wyszukiwania kto wie :) :P

2014-06-05 13:51

Ja jestem tutaj od niedawna i z początku trudno było mi się odnaleźć. Teraz już sobie chyba dobrze radzę, ale mimo wszystko wchodząc np. w dział "ciąża i poród" na stronie wyświetla się np. 6 tematów wątków a pod spodem tylko ilość stron...np. 20 stron...i na każdej stronie po 6 tematów...w sumie to się nie dziwię zupełnie nowym osobom, że mają problem z powtarzającymi się wątkami bo nie jest to takie przejrzyste z tymi stronami. Może gdyby gdzieś z boku była lista wszystkich tematów to byłoby to bardziej czytelne? Bo z drugiej strony mając do przeglądnięcia 20 stron i nie wiedząc jakie tematy się kryją pod tymi stronami to też dużo czasu schodzi na przeglądaniu tych stron, a jeśli ktoś od razu ma jakąś "myśl" i chce się z nią podzielić z innymi to jest to utrudnienie jeśli najpierw musiałaby ta osoba przeglądnąć te 20 stron. Wyszukiwarka jednak też dużo daje jeśli chodzi o szukanie tych słów kluczowych :-)

2014-06-05 13:39

może się myle i to tylko złudne wrazenie ale chyba niektóre ze starych forumowiczkek nie lubia jak jakas nowa mama za dużo się udziela ...

2014-06-05 13:35

tak wiem o czym piszesz i rozumiem ,,, ja dziś stworzyłam watek " ulubiona piosenka twojego dziecka " majac namysli aby mamy podaly tytol piosenki a została mi zwrocona uwaga ze przecież mamy pisza na temat piosenek w watku "taniec " ...nie mowie ze taniec nie ma nic wspólnego z piosenka ,,, ale ja pytałam o utwor konkretny ulubiony a nie o to czy dzieci machają pupami i rekami i czy lubia tanczyc ... ... czasami nie znajdziemy tego o co nam chodzi w wyszukiwarce a później się okazuje ze ktoś o tym wspomina w innym temacie pod inna nazwa ... i tu się zaczyna problem ,,, tylko zasatnawia mnie dlaczego intnieje pare watkow na temat wymiotow smoczkow i dziewczyny odpowiadają i nikomu to nie przeszkadza ,,, a sa dziewczuyny które za przeproszeniem czepiają się jednych i tych samych osob a innych nie .

2014-06-05 12:20

Magdalenamsl, dokładnie, możliwe że jest tak jak mówisz- chce jak najwięcej wątków napisać żeby uzyskać nagrody...a chyba nie o to chodzi na forum, nagrody nagrodami, ale ważniejsze jest żeby podzielić się z innymi swoją wiedzą i doświadczeniem :-) Ja też zanim założyłam nowy wątek sprawdziłam w wyszukiwarce czy nie ma już takiego tematu, zauważyłam, że czasami słowa kluczowe pojawiają się w kilku wątkach, ale już widać w jakim temacie :-) więc jest teraz wg mnie łatwiej i przejrzyściej :-)

2014-06-05 12:14

Beatko sama bylam nowa i nie zaprzecze ze ciężko cos wyszukać w wyszukiwarce często cos sprawdzam i niby nie ma ,,, wpisze watek a za chwile ktoś mi pisze link z czyms podobnym ,,, Przydaloby się lepsze rozwiązanie w tej wyszukiwarce niezaprzecze bo samej mi głupio jak mój temat się powtorzy ,, nie jest mile jak ktoś ci zwroci uwagę ... trzeba jednak zwracać uwagę na takie osoby jak dzisiejsza nowa mama mlecznakrowa ,,, pisze watek za wątkiem wogole nie odp na wspisy i zwrócenie uwagi innych ...może myśli ze nagrody dostaje się za to kto więcej watkow wpisze a nie na to żeby się udzielać i pomagać innym,,

2014-06-05 11:56

A może byłoby też dobrze gdyby np. osoba, która chce założyć nowy wątek, wpisując w temacie wątku jakieś słowo widziała wyświetlane propozycje istniejących już wątków- np. z danym słowem mogłyby wyskakiwać już istniejące wątki i wtedy albo wybierałaby jeden z nich żeby coś od siebie dopisać albo zakładała zupełnie nowy, którego jeszcze nie ma - może wtedy nie byłoby tylu powtórzeń wątków? :-)

2014-06-05 11:07

no wlasnie jestem tu by zwrocic uwagę na zachowanie na forum my z loginem mleczna krowa .. sama kiedy bylam nowa to dziewczyny zwracaly mi uwagę ale nauczyłam się sluchajac ich rad jak i gdzie szukac na forum ,,, czasami sa dni kiedy watek się powtarza nie zaprzecze ale teraz powtarzają się praktycznie wszystkie watki tej osoby a rad nie slucha i watki leca dalej ,,, proszę tak jak mama wyrzej o zwrócenia uwagi na te wpisy