Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pogaduchy (1592 Wątki)

Pomysły na wakacje 2017?

Data utworzenia : 2016-12-22 16:33 | Ostatni komentarz 2018-08-08 09:45

marta.cis

11972 Odsłony
404 Komentarze

Wiem, że czasu jeszcze sporo ale...chcę w wakacje zrobić coś fajnego a zarazem innego, nie chcę już jechać nad polskie morze, które ostatnio jest przepełnione.

2017-02-21 21:52

Najlepiej rezerwować jak się wie co i gdzie. Bo tak w ciemno to też nie wiadomo co się trafi.

2017-02-21 17:22

A widzicie to nie wiedziałam, że w Chorwacji tak jest. Nigdy tam nie byłam mimo, że zawsze chciałam. Mieliśmy w planach w zeszłym roku jechać na urlop, ale z racji iż byłam w 8 miesiącu ciąży raczej odpadała taka daleka podróż i nigdzie nie jechaliśmy.

2017-02-21 16:16

W Zakopanem raz byliśmy w ciemno ci udało się znaleźć super kwaterę i potem latami tam wracaliśmy i latem i zimą tylko tam. Co do Chorwacji to prawda. Jak usłyszą, że się rozmawia po polsku to od razu można usłyszeć nasze dzień dobry i zapraszam i wolne pokoje.

2017-02-21 13:52

Też mnie to nie przekonuje. Ja nigdy nie płacę całości przed tylko jakaś zaliczkę

2017-02-21 13:24

Niby racja, że są te fikcyjne pensjonaty i kasa przepada, albo pokój wygląda inaczej niż na zdjęciu. Mimo wszystko w ciemno bym nie pojechała z małym dzieckiem. To zbyt ryzykowne

2017-02-21 13:19

Muszę Wam powiedzieć,że my od jakiegoś czasu tylko w ciemno jeździmy.I zawsze może trzeba pochodzić,ale rezerwować w ciemno też się boję.Ile się słyszy o takich przypadkach ,gdzie nie ma ani pensjonatu ani wpłaconych pieniędzy.Ostatnio było głośno o takich naciągaczach w Zakopanym.A po drugie w internecie pokój ładnie wygląda a gdy przyjeżdżamy na wakacje to już warunki gorsze jak na zdjęciu.A tak na miejscu widzę czy mi się podoba czy nie,albo zostaję albo szukam dalej. Nie jest tak jak wybiera się pewne ,stałe miejsca albo drogie hotele. Nawet dwa razy pojechaliśmy w ciemno do Chorwacji a raz z córką.Wcale się nie bałam,że nie znajdziemy lokum.Tam jest tak ,że jak widzą "obce blachy" to sami podchodzą i pytają czy nie szukamy pokoju.Nawet w Baśka Voda czy Makarskiej znalazłam super miejsce szybciej niż w Rewalu.

2017-02-21 12:56

Ja tak samo jak Justyna. Zero spontaniczności. Ja lubię mieć wszystko pewne, zaplanowane i najlepiej jak w tym miejscu, gdzie już byłam i wiem co mnie czeka. Nie lubię nowości i adrenaliny więc bym chyba nie dała rady. Może bez dziecka i bym kiedyś się skusiła na taka wariację, ale ciężko powiedzieć.

2017-02-21 11:57

Ja się nie nadaje do takich wypadów nie każdy ma taki charakter. Nigdy nie pojechałam w ciemno nawet bez dzieci. A w takiej sytuacji gdybym nie mogła znaleźć noclegu z dzieckiem to zaplaka bym się na śmierć i umarła ze stresu. To nie dla mnie