Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pogaduchy (1592 Wątki)

Pomysły na wakacje 2017?

Data utworzenia : 2016-12-22 16:33 | Ostatni komentarz 2018-08-08 09:45

marta.cis

11967 Odsłony
404 Komentarze

Wiem, że czasu jeszcze sporo ale...chcę w wakacje zrobić coś fajnego a zarazem innego, nie chcę już jechać nad polskie morze, które ostatnio jest przepełnione.

2017-02-27 22:40

agn_kaw hm...dlatego my nawet nie planujemy takiej poróży za granicę co trzeba tyle godzin jechać w samochodzie....Mój długo nie wytrzyma.Dość ruchliwym dzieckiem jest i wszystko ma na 5min....Dla nas w lato będzie wyzwanie jechać pod Częstochowę ponad 2h drogi.Oby to jakoś zniósł.Wiem że na pewno bede siedzieć z tyłu żeby móc go czymś zająć....A najlepszym rozwiązaniem będzie telefon albo laptop i bajka ;) A co do lodów Grycan raz kupiłam truskawkowe i były okropne.Mi nie smakowały.Muszą być takie wykwintne jak tiramisu mniam! :) a z kawałkami czekolady nie próbowałam.Ja lubię takie dodatki w lodach.Tak samo pyszne są z zielonej budki lody kokosowe.Niebo w gębie! :) A z samolotem nie pomogę bo nie mieliśmy okazji jeszcze leciec nigdzie zwłaszcza z takim maluchem. Zamarancza nie jesteś dziwna tylko każda z nas ma inne upodobania i gusty.Nie każdemu wszystko smakuje. Ja nienawidzę ananasa ;) a mąż uwielbia ;)

2017-02-27 21:30

Ja lubię różne po za kakowymi i czekoladowymi i tyczy się to absolutnie każdej czekoladowej rzeczy po za zwykła czekoladą :D N ie wiem skąd to się bierze, ale tak mam

2017-02-27 21:26

Też tak mam Zamarancza jak lody to tylko smietankowo śmietankowe albo karmelkowe no i bakaliowe

2017-02-27 21:12

A ja to jestem jakaś dziwna... Uwielbiam czekoladę w tabliczce, gorącą, ale jak coś jest czekoladowe to już jest dla mnie ochydne!! Lody czekoladowe i kakaowe o fuu, A do tego jeszcze kawałki czekolady Nienawidzę!! Chorwacja mi się marzy mam nadzieję, że uda się jakoś kiedyś tam dotrzeć ;]

2017-02-27 20:55

Podobno dzieci do 2rz maja loty za darmo. Mojej szwagierki mąż mi to mówił, oni bardzo duzo lataja i troche sie orientuje. 3Tygodnie temu urodzil im sie syn i tylko czekam kiedy Mały zacznie latać z rodzicami po świecie, oni nie odpuszczą tych darmowych lotów;)

2017-02-27 18:52

Często w samolotach są specjalne pasy dla dziecka, które siedzi na kolanach mamy. Moja koleżanka lata i jest ok

2017-02-27 18:27

O nad Chorwacją myślimy nawet na ten rok, właściwie bardziej mąż się napalił. Mały będzie miał 1,5 roku pod koniec wakacji, ale mnie przeraża wizja tak długiej trasy samochodem z nim, on jest na prawdę grzecznym dzieckiem 2g w aucie super wytrzymuje w tym godzina spania i godzina zabawy, jak zrobimy postój później też jeszcze z pół godzinki daje radę ale gdy musimy jechać dalej, wszystkie zabawki wyczerpałam, piosenki, już nawet siedzę z nim z tyłu i to nic nie daje bo się strasznie denerwuje, to jak pomyślę o tej drodze to aż mi się nie chce :/ Dlatego ja skłaniam się jakiejś opcji all incl samolotem jeśli w ogóle wyruszymy gdzieś poza Polskę. Choć w tym też mnie niepokoi to jak zniesie lot i transfery, jak przewozic go by było bezpiecznie, fotelika raczej nie weźmiemy a jak będzie transfer autokarem lotnisko-hotel to padne ze strachu tam jadąc bez fotelika:p Któraś z Was dziewczyny leciała samolotem z maluchem? Może mi jakoś w skrócie opisać co i jak? Jak siedzi dziecko w samolocie ? Wiem, ze zapewne zależy to od linii lotniczych ale tak mniej więcej są jakieś wytyczne? Co do lodów ja najbardziej na świecie kocham czekoladowe z kawałkami czekolady i właśnie m.in Grycan ma najlepsze, zaraz po nich Lidlowe ;) Ale mogę dyskutować tylko i wyłącznie o czekoladowych no i ewentualnie straciatella :p bo te próbowałam wszystkich firm i dla mnie muszą być mega mocno czekoladowe :D

2017-02-25 00:19

Mama_Arka_Martynki wiadomo że takich wykwintnych deserów nie je się codziennie.Od czasu do czasu można zrobić sobie taki rarytas ;) my w upały od czasu do czasu dajemy się ponieść emocjom i jemy takie rzeczy...wiadomo że się tego chce bo upały a schłodzić się trzeba z soczystymi owocami jak arbuz np