Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pogaduchy (1592 Wątki)

Pomysły na wakacje 2017?

Data utworzenia : 2016-12-22 16:33 | Ostatni komentarz 2018-08-08 09:45

marta.cis

11963 Odsłony
404 Komentarze

Wiem, że czasu jeszcze sporo ale...chcę w wakacje zrobić coś fajnego a zarazem innego, nie chcę już jechać nad polskie morze, które ostatnio jest przepełnione.

2017-02-28 16:44

Ja mogę polecić ośrodek znajomych w Karpaczu i Szczyrku :)

2017-02-28 16:16

MAM tak 2 h - ale po 2 h przerwa na rozprostowanie itd...i dalej mozna jechac :) Dziewczyny podaje link do chaty na kaszubach :) http://www.chatanakaszubach.pl/ a jak w google wpiszecie "chata na kaszubach" tp tez wam info wyskoczy :)

2017-02-28 16:06

MAM masz dobre info :) Dziecko nie powinno jechać dłużej bez przerwy. Najlepiej właśnie co maksymalnie 2g robić przynajmniej kilkunastominutowe przerwy w jeździe (jesli trasa jest dłuższa) i oczywiście na ten czas wyjąć dziecko z fotelika. My najczęściej postoje robimy na Maku:p zawsze maja przewijak wiec nie musimy się gnieść na tylnej kanapie, na parkingu zawsze jest miejsce wiec mogę spokojnie nakarmić no i mąż zawsze cos sobie zamówi przy okazji :p Takie długie siedzenie nadmiernie obciąża kręgosłup dziecka a w lecie powoduje przegrzanie placków przez obecne w fotelikach- zwłaszcza tych pierwszych styropianowych wsadów. Są dostępne takie letnie pokrowce na foteliki, wykonane z naturalnych materiałów, są przyjemniejsze dla ciała niż oryginalne pokrycia foteli,odprowadzają wilgoć w przeciwieństwie do tych sztucznych, które są na wyposażeniu fotelika

2017-02-28 14:08

Gdzieś skądś mam info, że dziecko w foteliku może jechać tylko do dwóch godzin. Muszę to zweryfikować, na pewno błędem jest kochanie z dzieckiem do galerii i tam spędzanie kilku godzin a dziecko w foteliku

2017-02-28 13:46

angel coś nei chce mi się w to wierzyć ;) patrząc na skład lodów czekoladowych to po prostu lody smietankowe i kakao ;) może z ciastkami jest inaczej jak np bajaderki, je się robi owszem z okruszków plus kakao i wiórki ale z lodami, zwłaszcza tymi które kupujemy to chyba nie do końca tak ;) No ale może bywają takie przypadki, cieżko stwierdzić bo kupujemy tylko kilka firm już sprawdzonych :) Z nadbagażem też mam tak gdy jeździmy gdzieś blisko, o dziwo powiem Ci że jadąc za granice zawsz pakuje sie bez problemu w 1 torbę a jadąc na kilka dni gdzieś bliżej to torba jedna, druga siaty siatki siateczki.. i jeszcze bluzy w samochodzie rzucone luzem :p Ale to chyba kwestia tego, ze za granicę jeździmy gdy jest bardzo ciepło, wiec poza jednym awaryjnym sweterkiem nie bierze się grubszych ciuchów i butów. :) Dla młodego wiadomo też będzie torba z pieluszkami zabawkami itd ale najwyzej my swoje pakunki zminimalizujemy do granic możliwości i damy radę ;) Zamarancza to tak ja np zapach kawy uwielbiam, cappucino wypiję, ale rzeczy z aromatem kawy bleee ani tiramisu ani lody jogurty fuj! ;) Ewelina dzięki za info, właśnie na stronie dwóch wyczytałam, że w razie czego młody będzie leciał za free :) Darka no właśnie.. mnie tez to przeraża, nawet pomijając to marudzenie to jeszcze plecy malucha unieruchomione w foteliku, sama często po kilku godzinach się kręce na fotelu bo mnie tyłek boli :p a takie dziecko nie ma zbytnio jak się ruszyć :/ tak więc chyba odpuścimy. Natka jeśli możesz podaj namiary, bo u nas plany bardzo odległe i możliwe, ze wylądujemy jednak gdzieś w kraju dlatego jeśli masz coś sprawdzonego to bardzo chętnie sobie zapiszę w zakładkach :))

2017-02-28 13:21

Ja w tym roku wakacje spędzę raczej w miescie bo z noworodkiem to troche strach gdzies jechac dobrze ze mamy jeziora to chociaz na plażę można się przejsc :)

2017-02-28 11:35

Dziewczyny jakbyscie chcialy odwiedzic kaszuby to dajcie znac :) Znam super miejsce i sliczny domeczek w lesie nad jeziorkiem :) My tam bedziemy jechac z malym na kilka dni na pewno..cisza spokoj, mozna naprawde psychicznie odetchnac :)

2017-02-28 11:11

Jak jedziemy autem to też pakuje co się da. A tu do pociagu musiałam się ograniczyć. Bo bym sobie nie poradziła . Zamarancza teraz Biedronki to są prawie wszędzie. Z tymi marżami to fakt narzucaja ile się da.