Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pogaduchy (1592 Wątki)

Pomysły na wakacje 2017?

Data utworzenia : 2016-12-22 16:33 | Ostatni komentarz 2018-08-08 09:45

marta.cis

11944 Odsłony
404 Komentarze

Wiem, że czasu jeszcze sporo ale...chcę w wakacje zrobić coś fajnego a zarazem innego, nie chcę już jechać nad polskie morze, które ostatnio jest przepełnione.

2017-03-18 16:34

Michalina właśnie chciałam to napisać ,że Chorwacja podrożała.Mimo to pogoda tam prawie murowana czego nie mogę powiedzieć o wakacjach nad naszym morzem. Ostatnio w Chorwacji byliśmy 6 lat temu i wtedy za pokój z łazienką,klimatyzacją i aneksem kuchennym płaciliśmy 50 zł od osoby. Teraz znajomi mówią,że jest drożej ,ale i tak jadą,bo wakacje tam spędzone pozostają na długo w pamięci.Wszystkim zachęcam. My oczywiście z małym dzieckiem odpuszczamy.Mąż mówi,że może za rok się uda pojechać. A jeśli chodzi o długą podróż to można po drodze np.w Austrii zrobić nocleg. Dziewczyny to jeszcze nie sezon na stroje kąpielowe.Poczekajcie jak oczywiście możecie.W sezonie jest zdecydowanie większy wybór niż teraz.

2017-03-18 14:01

Grimper, anioł z Ciebie :) Bardzo Ci dziękuję, poszukam, popatrzę - weszłam w Twoje linli i może znajdę coś dla siebie :) Jesteś cudna, że Ci się chciało! Powiem Wam że Chorwacja też już nie jest taka tania; ostatnich parę lat ceny też mocno skoczyły, ale za to morze przepiękne, czyste, na pewno warto pojechać i się przekonać. Jednak z moją roczną córką raczej bym się teraz nie wybrała w tak długą podróż. Może jak będzie trochę większa, z przyczepką campingową np :)

2017-03-18 13:43

Na ul. Tetmajera znajduje się muzeum Kornela Makuszyńskiego a przed nim jest figurka koziołka matołka Co do jedzenia to nie bardzo mogę polecić bo dawno nie byłam w Zakopanem.

2017-03-18 10:39

Propo kuchni w górach, polecicie jakieś sprawdzone miejsce w Zakopanym na obiad z 5 latka? Jedziemy tylko na weekend, szkoda mi czasu na gotowanie. I przy okazji jakieś atrakcje, poza domem do góry nogami, skocznia, muzeum misiów i Gubałówka. Szukam ale nie znajduje mi nic sensownego dla mniejszych dzieci.

2017-03-18 10:24

Takie domki z aneksem kuchennym są fajne, przynajmniej jak sobie ugotujemy to wiemy co jemy, bo z tym jedzeniem to jest problem nie dość, że ceny kosmos to fatalne jedzenie. Owszem nie wszędzie ale się zdarza. W zeszły roku moja Jula chciała kopytka z sosem , pytam panią czy sami robią kopytka ona, że tak i sos też ,więc jej zamówiłam ..... co dostała ..... kopytka jak z gumy podgrzane w mikrofalówce ze sosem ciemnym z torebki..... nie dało się ich zjeść ....

2017-03-18 09:03

O tak każde miasto turystyczne nad morzem, w górach, nad jeziorami jest mega drogie. Gdzie się nie wybierzemy jest okropne zdzierstwo, więc lepiej np wynajmować domki z aneksem kuchennym i samemu gotować. Do tego wszędzie są poustawiane kuszące atrakcje dla naszych dzieci: baloniki, waty cukrowe, samochodziki... A my tracimy fortunę, bo dziecku ciężko odmówić. Wyjazdy do Chorwacji są chwalone, ale jednak bardzo długo tam się jedzie i dla nas z małym dzieckiem ok.12 godzin w aucie to bardzo za dużo :( Kiedyś tam pojedziemy ;]

2017-03-18 07:15

Natka masz rację z tymi cenami nad morzem, ale w górach nie lepiej, każdy nastawiony na zysk, kasa, kasa, kasa, tylko oto się liczy. W trzy cztery cieplejsze wakacyjne miesiące chcą zarobić na cały rok, a warunki nijak mają się do tych warunków Kiedyś w Zakopanem kobieta chciała nam wynająć pokój godz było łóżko na łóżku dosłownie a stęchlizną pleśnią i grzybem pachniało strachnie

2017-03-18 02:05

Przez dłuższy czas tak będzie, bo teraz strach powoli jechać gdziekolwiek dalej. Michalinka znalazłam jeszcze takie http://www.jagna.pl/stroje-kapielowe-na-duzy-biust-c-21_317.html A do tego możesz dobrać dół http://www.jagna.pl/stroje-kapielowe-figi-kapielowe-c-21_963.html I jeszcze taki, choć nie znam Twojego gustu, czy np nosisz tak wysokie figi. https://www.e-lady.pl/tag/duza-miseczka?tag=13&at%5B16%5D=700&red=0 Przy tych naszych rozmiarach ceny zawsze są ciut wyższe, zazdroszczę dziewczynom, które mogą kupić w sieciowce za taka cenę komplet, jaką ja muszę dac za sama górę.