Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pogaduchy (1591 Wątki)

Pazdziernikowe mamy2016

Data utworzenia : 2016-05-30 12:54 | Ostatni komentarz 2017-02-14 19:27

Pamela.Mokra

22885 Odsłony
754 Komentarze

Witam . Jestem tu nowa i wogole dopiero wdrazam sie w temat ciąża. Jestem aktualnie w 18 tyg i 3 dniu ciazy moj termin porodu wg OM to 29.10.2016. Jest to moja druga ciaza pierwsza niestety zakonczona poronieniem w 6 tygodniu. Jestem pełna obaw i stresów bo co chwila to mam inne dolegliwosci.. A jak tam u Was samopoczucie i wasze terminy. Pozdrawiam

2016-06-09 11:23

DorFryt nie martw sie napewno wszystko bedzie wporzadku.. No moja mala jest o tydzien wieksza i w sumie zajrzalam do ksiazeczki i tez mam dwa terminy porodu. Ja wlasnie teraz zarzywam urosept 2razy dziennie po 2 tabletki plus luteina pod jezyk dwa razy dziennie. Moniko ja jeszcze zadnego stanika nie zmienilam poprostu mi narazie piersi za wiele nie urosly z czego sie ciesze bo moje mi odpowiadaja.☺ moze w pozniejszej ciazy troche urosna no ale to jeszcze zobaczymy jak narazie jest ok...

2016-06-09 09:35

Mnie na szczęście wszystkie bóle jakie miałam póki co ustąpiły. Tylko śluz wydaje mi się że robi mi się taki w zielonkawy kolor, ale nie mam go codziennie tylko tak co trzeci dzień. Ale już w sobotę idę do gin więc wszystko zobaczymy jak mi wyniki wyszły badań i czy moja infekcja zniknęła. A w jakich biustonoszach chodzicie? Bo ja sobie jakiś czas temu kupiłam sportowy bawełniany i tak mi w nim dobrze było ale niestety zrobił się już na mnie za mały a nie mają już z tego fasonu większych rozmiarów. I kupiłam sobie niby taki sam ale jest inny, czuć że inny materiał i inna firma. Założyłam pierwszy raz i czuję że znowu za mały mam. Nie wiem czy jakieś specjalne ciążowe nosicie? Większy obwód sobie kupujecie niż wcześniej? Ja miałam przed ciążą 75, a teraz kupiłam 90 i czuje że za mały. Rozmiar rozmiarowi nie równy bo różnie te numeracje dają ale mimo wszystko.

2016-06-09 08:44

Ja mam 2tyg różnicy między okresem a tym co w usg wyszło... na karcie mi zapisuje oba terminy, i mówi że mam się trzymać tego co z usg wyszło... ale nigdy nie jestem tego pewna... Jestem po wizycie u mojej ginekologii, wyszła mi jakąś infekcja, więc urosept muszę zażywać. No i po wizycie zarejestrowałam się na prenatalne. Pani dr stwierdziła, że oni mają słaby sprzęt i lepiej takie wykonać. Tym bardziej, ze zauważyła, że dzidziuś ma dziwnie ulozone nóżki. Mam przegrodę w macicy i dziecko w brzuchu ma mało miejsca.. :-( zobaczymy co powiedzą na prenatalnych...

2016-06-08 21:57

Tez sie ciesze☺ A jak tam samopoczucie Moniko?

2016-06-08 21:40

To dobrze że już wyszłas.

2016-06-08 19:46

Witam dziewuszki... Dzisiaj juz wyszlam ze szpitala. Narazie nie zgodzilam sie na ta sonde DJ gdyz po rozmowie z Urologiem mam pewne obawy. Zastoj sie troche zmniejszyl dostalam leki i teraz czekac co i jak☺

2016-06-07 06:27

No ja mam tak samo wiec zawsze podaje ten tydzien od ostatniej miesiaczki.

2016-06-06 22:07

Mi w karcie wpisuje ten z okresu zawsze.