Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pogaduchy (1591 Wątki)

Pazdziernikowe mamy2016

Data utworzenia : 2016-05-30 12:54 | Ostatni komentarz 2017-02-14 19:27

Pamela.Mokra

22910 Odsłony
754 Komentarze

Witam . Jestem tu nowa i wogole dopiero wdrazam sie w temat ciąża. Jestem aktualnie w 18 tyg i 3 dniu ciazy moj termin porodu wg OM to 29.10.2016. Jest to moja druga ciaza pierwsza niestety zakonczona poronieniem w 6 tygodniu. Jestem pełna obaw i stresów bo co chwila to mam inne dolegliwosci.. A jak tam u Was samopoczucie i wasze terminy. Pozdrawiam

2016-07-14 09:18

Monia moj np ma wymowke ze jestem w ciazy i mamy ograniczone pole do popisu . przed ciaza duzi na rowery chodzilismy czy nad jezioro na kajaki no a w ciazy to raczej takich rzeczy nie wolno robic... Ja sobie sciaglam gre na tel i sobie gram to chociaz czas mi leci.... Wczoraj przyszla nam posciel do lozeczka wiec jeszcze troche i bede sie brac za pranie i prasowanie to juz czas poleci...

2016-07-14 08:09

Mi też brakuje towarzystwa. Chciałabym wyjść z domu ale nie ma gdzie, jak mąż wraca to mu sie nie chce nigdzie isc i siedzimy, lezymy w domu a ja juz mam dosc takiego trybu. W dzien wystarczajaco sie wynudze, wyleze, wysiedze. Chcialabym cos robic w ciagu dnia ale nie ma co, tzn robota zawsze jakas jest ale jak sie samemu nie mieszka to ma sie ograniczone mozliwosci zrobienia czegokolwiek w kuchni itd. A w weekendy też nic nie robimy tylko odpoczywamy.

2016-07-13 23:15

Powiem Ci Moniko ze mi brakuje towarzystwa ... Moj to taki leniuszek typowy i po pracy nigdzie by nie wychodzil więc siedzimy w domu albo u jego rodzicow...zreszta ja teraz mam etap 2godzinnych drzemek w dzien . Tez przez to mam czasami dola bo ilez mozna w domu siedziec? Dlatego ciesze sie na te zajecia w szkole rodzenia zawsze to jakas rozrywka.... Teraz na weekend wyjezdzamy na wesele wiec troche sie rozerwe ale nie poszaleje zbytnio... W sierpniu planujemy jechac na weekend nad morze jak bedzie pogoda i bede sie dobrze czuc. Monia dasz rade kup sobie tamtum rosa do podmywania sie to nie zaszkodzi dziecku a zlagodzi pieczenie...

2016-07-13 19:08

Pamela jak u Ciebie wyglada dzien jak juz twoj wraca z pracy? Co robicie, jak spedzacie reszte dnia i weekendy? dlugo spicie? Jakos mam doła chyba ostatnio. W ciagu dnia nic nie robie, po pracy jak maz wraca tez nic nie robimy. Tak mi jakos smutno, nie wiem czy to przez te moje pieczenia czy jakos tak po ostatniej wizycie u ginekologa sie zrazilam do wizyt i mi humor zepsulo. Jakos tak dziwnie sie zrobilo mi i mam ochote plakac, ale musze sie powstrzymac ze wzgledu na dobro dziecka, chociaz to ciezkie i czuje ze moge wybuchnac w ktorys dzien.

2016-07-12 12:56

Monika na posiewie bedziesz miala wynik ujemny badz dodatni. Ja mialam ujemny czyli brak bakterii. Ja za posiew placilam 45zl. No moj nie bedzie mogl uczestniczyc we wszystkich bo czasami pracuje do 18 a zajecia sa od 16:30... W ciazy to musza na NFZ cie wcisnac chocby na koniec kolejki...ja tak miałam z endokrynologiem bylam ostatnia w kolejce w danym mies ale bylam.

2016-07-12 12:07

nie wiem jak to jest z tymi wizytami. za kase to przyjma na nastepny tydzień a tak to trzeba czekać. Bo dali w zastepstwie kogos innego, al eja nie chce chodzic do niekompetentnej osoby. a na brzuch mi tak mega nacisnela jakby w piłke waliła. a jak mi w srodku sprawdzala czy nie ma rozwaercia macica to az jeczalam z bolu ze tak boli a ona nic. Moze ten posiew zrobie sobie prywatnie, skoro mi nie dala a powinna. Nawet zaraz podzwonie i popytam ile to wogole kosztuje, tylko ze co mi z tego jak tez nie znam sie na wynikach. Na szkole to na wszystkie zajecia z mezem bede chodzila.

2016-07-12 09:08

Ale na NFZ w ciazy to Ci chyba szybciej wizyta przysluguje:) No powinnas posiew zrobic ja robilam ostatnio jak moj lekarz mial watpliwisci ale wszystko ok jest... To strasznie Ci wspolczuje tych wymiotow i nudnosci ja mam za to problemy z zaparciami przez żelazo... No babka kompletnie niekompetentna. Mi tez lekarz uciska brzuch przy tym badaniu ale delikatnie.... To super ze dzisiaj zaczynasz zajecia:) czy twoj maz idzie z Toba??

2016-07-12 07:07

dziś idę do szkoły rodzenia pierwszy raz. przez ostatni tydzień znowu mnie bierze uczucie wymiotne także nie wiem jak to będzie dalej ale jeszcze póki co nie wymiotuję i oby mi się to nie zdarzało ale wieczorami ciężko mi usiedzieć, chociaż i w ciągu dnia też mam takie mini mdłości. Będę zmieniać ginekologa tylko jest straszny problem bo na NFZ terminy są na październik dopiero i to jest zdzierstwo. A ta ginekolog co jest w zastępstwie za moją to mi zupełnie nie odpowiada. Coś mi źle wyszło w moczu jakieś drożdzaki, położna mi powiedziała że trzeba zrobić posiew a ta nowa lekarka powiedziała że jak już się na grzybice leczyłam to ona mnie nie bedzie leczyc na to i nie sprawdziła nawet czy cos mam, czy tamto się wyleczyło i co to teraz mam w moczu. A mam ostatnio pieczenia od jakiegoś tygodnia. A jak mi sprawdzała czy nie ma rozwarcia to mnie strasznie bolało i jeszcze tak mocno mnie na brzuch uciskała. Już byłam u kilku ginekologów w życiu i nigdy mnie tak źle nie zbadano, w dodatku na monitorze USG nic mi nie pokazała tylko sama się gapiła w niego i jak zapytałam o płec to mówiła że nie wie bo nie widzi. A to młoda rezydentka po studiach dopiero więc nie chce być królikiem doświadczalnym u niej. Będę się próbowała gdzieś wkręcić na koniec kolejki po pacjentach do kogos ale będzie ciężko bo ludzie się poprzepisywali od niej do innych i już nie ma miejsc.