Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pogaduchy (1591 Wątki)

Pazdziernikowe mamy2016

Data utworzenia : 2016-05-30 12:54 | Ostatni komentarz 2017-02-14 19:27

Pamela.Mokra

22907 Odsłony
754 Komentarze

Witam . Jestem tu nowa i wogole dopiero wdrazam sie w temat ciąża. Jestem aktualnie w 18 tyg i 3 dniu ciazy moj termin porodu wg OM to 29.10.2016. Jest to moja druga ciaza pierwsza niestety zakonczona poronieniem w 6 tygodniu. Jestem pełna obaw i stresów bo co chwila to mam inne dolegliwosci.. A jak tam u Was samopoczucie i wasze terminy. Pozdrawiam

2016-07-11 23:17

U mnie od 28 tyg dopiero:) wiec jeszcze mam ponad 3 tygodnie;) Dzisiaj kupilam sobie sukienke na wesele ale jaki problem ze masakra by na brzusiu pasowala. A ty Monia kiedy zaczynasz szkole rodzenia? Jak samopoczucie? I po badaniach?:)

2016-07-11 22:33

Pamela jak u Ciebie? Czy już do szkoły rodzenia się wybierasz?

2016-07-08 15:36

To moze byc wynik rozciagania sie macicy... Jak nie jest regularny to jest ok... Pogoda taka troche senna jest... Ja jak narazie jest ok a jak pozniej zobaczymy. My sie z moim wzielismy za kompletowanie wyprawki. Kupilismy juz kocyk i podusie do wozka i komplet poscieli do lozeczka... W nastepnym mies kupimy przybory do pielegnacji bo jednak na raz kasy wydac to nie mam tyle.

2016-07-08 15:00

Ja tabletek nie chce brać bo nie jest to jakiś mocny ból żebym musiała się zwijać, także tym bardziej że już dwie choroby od początku ciąży przeszłam to nie będę się faszerować, a jakby mnie mega bolało to pojadę od razu na sor. Nie wiem tylko czy ten ból to skurcze są czy coś inne. A rzadko to kiedy mam więc nawet ciężko mi określić kiedy to mi się pojawia ale wiem że tak jest. Ja mam teraz jeden dzień lepszy, gdzie od samego ranka na nogach a jeden dzień gorszy gdzie cały dzień w łóżku. Nie wiem czy za bardzo pracuje i później to odsypiam czy to taka pogoda się trafia że człowiekowi ciężko wstać.

2016-07-08 13:18

Hej Monia ja weszlam teraz w faze fantastycznego samopoczucia;) Gdyby nie brzuch to nie czulabym sie w ogole w ciazy:) Mi tez 4 tygodnie to jak wiecznosc sie ciagna;) No ja mam dzisiaj 24 tydz.... Monia mnie czasami tez lapie taki bol jak np za duzo chodze cos robie ale jak sie poloze na lewym boku odpoczne to przechodzi...na wizycie mozesz wspomniec lekarzowi o tych bolach. Mozesz wziasc wtedy doraznie no spe nie zaszkodzi tobie ani dziecku:) A ty jak samopoczucie?

2016-07-08 12:57

Ja chwilowo mam problem z internetem,także jakiś czas moze mnie nie byc. Mam tu duże zaległości. Jak u Ciebie Pamela? bo ja jutro ide na wizytę, czuję jakbym już bardzo długo nie była u ginekologa a to było zaledwie 4 tyg temu. Ja jeszcze tydzien i juz bede w 3trymestrze. Ostatnio czuję raz na jakis czas taki ból jak przed miesiaczka, tyle tylko że jest on słabszy. Czy tez tak masz?

2016-07-04 11:59

Ja nie robie przetworow... Od kiedy zamieszkalam w miescie to wszystko jest w sklepie i nie mam ochoty bawic sie w takie rzeczy tym bardziej ze nie mialabym gdzie tego trzymac bo nie mamy piwnic. No buraczki i szczaw dostaje od tesciowej ... Ja dzisiaj mojemu gotuje zurek a sobie jarzynowa bo nie lubie zurku i na dwa dni spokoj z obiadem:)

2016-07-04 09:52

A ja pierogi jak zrobie to wszystko schodzi, raczej nie zostaje nic na zamrożenie a naprawde robię bardzo dużo. A jutro będzie spagettii. Dziewczyny a czy robicie jakieś przetwory?