Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pogaduchy (1592 Wątki)

Pazdziernikowe mamy2016

Data utworzenia : 2016-05-30 12:54 | Ostatni komentarz 2017-02-14 19:27

Pamela.Mokra

22948 Odsłony
754 Komentarze

Witam . Jestem tu nowa i wogole dopiero wdrazam sie w temat ciąża. Jestem aktualnie w 18 tyg i 3 dniu ciazy moj termin porodu wg OM to 29.10.2016. Jest to moja druga ciaza pierwsza niestety zakonczona poronieniem w 6 tygodniu. Jestem pełna obaw i stresów bo co chwila to mam inne dolegliwosci.. A jak tam u Was samopoczucie i wasze terminy. Pozdrawiam

2016-08-05 11:45

Ja się zaczełam wychowywać ciasno , jednak pozniej mialam swój pokój gdy przeprowadzilismy sie do domu dziadków. Ale mój mąż to miał kompletną ciasnotę. Malutki pokoi i razem z bratem aż po chyba ponad 20 lat. Gdyby była córka i syn to nie wyobrażam sobie żeby mieli być w małym jednym pokoju bo to w pewnym momencie jednak potrzeba intymności. Jednak kiedyś były rodziny wielodzietne i w 8 sie miescieli na jeden lub dwa pokoje plus rodzice.

2016-08-05 11:38

My chcemy zeby dziecko mialo swoj kąt jako maluszek ale jako i poznirj jak dorosnie. Dlatego sugerujemy sie naszymi zasobami materialnymi. Ja sie wychowalam w ciasnocie moj tez i wiemy jak ciezko pozniej jest .

2016-08-05 11:19

To u nas też tak jest. Jeśli nie będzie nas stac i będzie jedna prac a to nie wiem czy będzie opcja na trzecie dziecko. Ale chcielibyśmy miec ta trojke przynajmniej.

2016-08-05 11:09

My maksymalnie planujemy dwojke... Moze kiedys jak lepsza sytuacje materialna bedziemy miec i większe mieszkanie to ewentualnie trzecie... Zobaczymy co zycie pokaze...

2016-08-05 11:01

My nie planujemy narazie, wszystko się okaże. Ja bym jednak chciała żeby nie było dużej różnicy między dziećmi, a przynajmniej miedzy pierwszymi dwoma. Bo trzecie też bym chciała mieć ale mogłoby być troszkę później, i jeśli będzie możliwość to i czwarte też. Niestety latka lecą więc zobaczymy jak to będzie.

2016-08-05 09:14

My planujemy kolejne dziecko po dwoch trzech latach:) Ja umowe mam na stałe wiec u mnie to nie problem. Ale chce wrocic choc na te dwa lata do ludzi ;)

2016-08-05 05:10

Ja też szukałam pół roku pracy po czym zaszłam w ciążę.l Jak dziecko skończy roczek to chciałabym mieć jakąś pracę o umowę o pracę żeby te trzy miesiące chociaż popracować i wtedy kolejna ciąża. Bo wiadomo że kasa by się przydała a jedną wypłata to trochę mało na 4osoby. Ale jak będzie to zobaczymy co Czas pokaże.

2016-08-05 01:37

No właśnie. Praca... ja przed pierwszą ciążą szukałam pracy przez pół roku.... po czym okazało się, że jestem w ciąży i sobie odpuściłam szukania.... Jak mały nie skończył jeszcze 1,5 roku to tak szukałam- nie szukałam... mąż namawiał mnie, żebym szukała pracy ale ja miałam w planie 2 ciążę, bo stwierdziłam, że chcę mieć dzieci z małą różnicą wieku, a jak znajdę pracę, zanim się oswoję z nową rzeczywistością to będzie mi ciężko znowu rezygnować z pracy... także siedzę kolejny rok na utrzymaniu męża.. ale z jednej strony chciałabym pracować, oderwać się troszkę od domu...