Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pogaduchy (1592 Wątki)

Pazdziernikowe mamy2016

Data utworzenia : 2016-05-30 12:54 | Ostatni komentarz 2017-02-14 19:27

Pamela.Mokra

22956 Odsłony
754 Komentarze

Witam . Jestem tu nowa i wogole dopiero wdrazam sie w temat ciąża. Jestem aktualnie w 18 tyg i 3 dniu ciazy moj termin porodu wg OM to 29.10.2016. Jest to moja druga ciaza pierwsza niestety zakonczona poronieniem w 6 tygodniu. Jestem pełna obaw i stresów bo co chwila to mam inne dolegliwosci.. A jak tam u Was samopoczucie i wasze terminy. Pozdrawiam

2016-08-07 07:13

No mi jeszcze mówiła żeby smarować się kefirem albo zsiadlym mlekiem ale tego nie robiłam. Zobaczymy co dzis dzień przyniesie.

2016-08-07 00:10

Ja też ten urosept biorę. A co do pieczenia... może rumianek pomoże załagodzić... tzn podrywanie się wywarem z rumianku. Mnie też czasem piecze ale ciągle zapominam o tym rumianku... później przechodzi samo od siebie...

2016-08-06 22:44

Dalej masz ten zastój w nerce? Ja brałam wtedy na nerkach antybiotyk przez tydzień czasu i mi od razu przeszło. Ja też mam w moczu coś. Ostatnio mi wyszły drozdzaki. A co teraz będzie to nie wiem, już w czwartek się dowiem.

2016-08-06 22:33

Tak ale dla dziecka takze a szkoda narazac na niepotrzebne klucia.... Mnie jak narazie omijaja grzybice i infekcje szerokim lukiem. Zobaczymy jak z tym krazkiem bo przy tym istnieje b.duze ryzyko infekcji no ale raz tygodniowo biore lek na bakterie wuec moze mnie ominie. Martwie sie tym moczem i w sumie odczuwam straszne parcie na mocz tak ale nie wiem czy to przez ta bakterie czy przez to ze dziecko uciska... Wszystko przez ten moj zastoj w nerce...

2016-08-06 22:28

Mówiła mi ginekolog że z grzybica można urodzić sn. Ja już tabletki nie biorę. Już kuracje skończyłam. Poczekam do kontroli bo nie chce brać tak sama bez konsultacji. Może to tylko jednorazowe i jutro mi już przejdzie. Nie wiem. Jak się ma jakąś infekcje to oni podają antybiotyk przed porodem, z tego co mówiła położna.

2016-08-06 22:10

Monika kiepsko ze ciagle Ci nawraca... Moze dodatkowo jak bierzesz jakies leki to podmywaj sie tym tamtum rosa.... Naprawde bo infekcja w ciazy a szczegolnie na koniec jej przy porodzie moze uniemozliwic Ci porod sn...

2016-08-06 15:59

A mnie od dziś znowu piecze. Już się cieszyłam że wszystko dobrze a tu teraz nie wiem czy grzybica znowu pewnie wróciła.

2016-08-06 12:09

W miastach rodzice daja juz najmlodszym telefony bo uwazaja że duzo niebezpieczenstw w miescie na ich dzieci czeka . Kurcze wczoraj odebralam swoj wypis z wynikami i wyszlo ze mam jakas bakterie w moczu ehh;( Obym w czwartek nie dostala jakiegos antybiotyku na to bo i tak biore juz urosept a juz mam dosc lekow...:(