Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pogaduchy (1591 Wątki)

Pazdziernikowe mamy2016

Data utworzenia : 2016-05-30 12:54 | Ostatni komentarz 2017-02-14 19:27

Pamela.Mokra

22900 Odsłony
754 Komentarze

Witam . Jestem tu nowa i wogole dopiero wdrazam sie w temat ciąża. Jestem aktualnie w 18 tyg i 3 dniu ciazy moj termin porodu wg OM to 29.10.2016. Jest to moja druga ciaza pierwsza niestety zakonczona poronieniem w 6 tygodniu. Jestem pełna obaw i stresów bo co chwila to mam inne dolegliwosci.. A jak tam u Was samopoczucie i wasze terminy. Pozdrawiam

2016-11-22 09:32

Moja duzo właśnie ulewa. Czasami mi sie wydaje ze pol mleczka co wypila to ulala.... Gimper moja też ma czesto wlasnie przez to czkawke i sie denerwuje przy niej... Dzisiaj wszystkie moje obawy skonsultuje z lekarzem i zobaczymy co powie. Dam Wam znac:)

2016-11-21 23:12

Pamela o śluzie i krwi w kupce koniecznie powiedz lekarzowi. Może to być alergia na mleko ale najlepiej niech pediatra już powie Ci jakie mleko masz stosować i może Zuzia je zaakceptuje i problemy z brzuszkiem się skończą. Wodę podawaj tak jak podajesz samą bez żadnych dodatków Mała wkońcu ją zaakceptuje i będzie piła ale na to czasami potrzeba troszeczkę czasu. Nie dosładzaj ani nie podawaj glukozy. Pomalutku po kilka łyczków niech pije. Kaszelek i katar tak jak napisały dziewczyny może być od ciągłego ulewania. Przed każdym szczepieniem lekarze badają dzieci i dopiero wtedy kiedy dziecko jest całkowicie zdrowe pozwalają na nie. Jeśli pojawiają się jakiekolwiek wątpliwości lekarz odracza szczepienie i woli nie ryzykować. W końcu tu chodzi o zdrowie naszych Maluszków. Refluks jest to takie ulewanie ale jest chlustające i ulewa dziecko dużą ilość mleczka. Pomiędzy żołądkiem a przełykiem jest taka klapka i ona się nie domyka i dziecko wtedy ulewa duże ilości pokarmu.

2016-11-21 22:21

Dużo zależy od lekarza, u nas jest raczej ostrozna w tym względzie i woli przeczekać. Pamela refukls to stale niedomykanie takiej jakby klapki w gardelku, ale żeby to stwierdzić, potrzebne są badania. Przynajmniej moja koleżanka tak miała, że diagnostyka u synka odbyla się w szpitalu. Ale u nich było to od urodzenia, bardzo chlustal i nie przybieral na wadze. Narazie nie martw się na zapas, czasem dzieci częściej ulewaja, nawet w kilka godzin po posiłku i nie stanowi to problemu, dopóki przybierają na wadze. Poza tym, że to uciążliwe. Moja dostaje często czkawke z tego powodu.

2016-11-21 21:39

DorFryt wiem, że dziecko jest badane przed szczepieniem, ale też wiem jak to wygląda. I, że lekarze uznają, że katarek, kaszel, nawet stan podgorączkowy nie jest przeciwwskazaniem. Mało tego, dziecko z nasilonymi objawami alergii na niezdiagnozowany alergen, wg pediatry mojego dziecka może być szczepione....

2016-11-21 20:52

Mozliwe ze i u nas tak jest bo mala jest tez np po godz strasznie niespokojna a jak wezme ja na rece to zwraca .

2016-11-21 20:23

Refluks to coś jak ulewanie.. i podobno właśnie od tego pojawia się katarek czy kaszelek. właśnie ja się zastanawiam czy u nas tego nie ma, bo ulewa się mu to nie koniecznie po jedzeniu a nawet po godzinie... Jak mu się wraca pokarm robi się niespokojny (tak jakby go to bolało) i w sumie od niedawna tak ma i wydaje mi się że mu sie to nasila... Mam zamiar jutro zapytać lekarzy o to. Byliśmy na usg brzuszka w piątek, mówiłam pani dr która robiła usg ale nic nie mówiła, nie sprawdzała chyba nawet w tym kierunku czy u dzidziusia wszystko ok. Tylko powiedziała że wynik prawidłowy....

2016-11-21 19:50

U nas przed szczepieniem rowniez jest wizyta u lekarza i badanie. Pani doktor osluchuje dziecko sprawdza wezly chlonne itd. U nas jeszcze sa te wyniki krwi i to od tego zalezy czy ok czy tez nie. A czym sie ten refluks objawia? Mojej czasami tez się ciezko przez nos oddycha ale polozna mowila ze to dlatego bo dziecko nie bylo odsluzowywane tzn czyszczone i teraz sie sama oczyszcza z tego sluzu itd. U nas inhalacje nie pomogly....

2016-11-21 18:50

Dokładnie tak jak u nas. Byłam z synkiem u dr i mówiłam że od paru dni ma taki katarek (słychać było charczenie) i osłuchowo było ok ale stwierdziła że lepiej poczekać(wtedy nas przyjmowała młoda dr) a w tamtym tyg trafiłam na starszego, doświadczonego lekarza i on wytłumaczył mi i faktycznie miał racje