Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pogaduchy (1591 Wątki)

Pazdziernikowe mamy2016

Data utworzenia : 2016-05-30 12:54 | Ostatni komentarz 2017-02-14 19:27

Pamela.Mokra

22899 Odsłony
754 Komentarze

Witam . Jestem tu nowa i wogole dopiero wdrazam sie w temat ciąża. Jestem aktualnie w 18 tyg i 3 dniu ciazy moj termin porodu wg OM to 29.10.2016. Jest to moja druga ciaza pierwsza niestety zakonczona poronieniem w 6 tygodniu. Jestem pełna obaw i stresów bo co chwila to mam inne dolegliwosci.. A jak tam u Was samopoczucie i wasze terminy. Pozdrawiam

2016-11-23 09:28

Pamela z pewnością malutka marudzi po szczepieniu i w takiej chwili potrzeba dużo cierpliwości bo niesety jak Ty sie stresujesz i płaczesz dzieciątko to wyczuwa i jest wtedy jeszcze bardziej niespokojne... Najważniejsze, że malutka dobrze przybiera i już jest ładny kluseczek :)

2016-11-23 08:36

No u mnie dr powiedziała że przekarmiam dziecko... I akurat wczoraj synek miał rzadkie kupki i po dicoflor się poprawiło, ale to też podobno z przekarmienia... Ogólnie co by dotyczyło brzuszka to bym usłyszała że przekarmiam dziecko(takie zdanie ma neonatolog) a nasz rodzinny lekarz mówi że nie ma się co martwić, że powinnam się cieszyć ze syn ma apetyt i nie głodzić synka i dawać mu częściej jeść jeśli będzie chciał....(akurat jak mi to mówiła jak synek zaczął się domagać co 2, co 2,5 godziny o jedzenie...

2016-11-22 23:04

Pamela spokojnej nocy

2016-11-22 22:58

Narazie nie kazala zageszczac bo dostajemy zelazo a jak bedziemy zageszczac jeszcze mleczko to mala moze zas miec problemy z kupka... Najwazniejsze ze mimo ulewania mala przybiera na wadze. Wazy 5050gram i 58 cm dluga. Oj mala dopiero sie uspokoila. Chyba dopadlo nas poszczepienne marudzenie i placz. Co ja odkladalam do lozeczka czy nawet pampersa zmienialam to wielki placz a ja razem z nia.... Chyba zle sobie skojarzyla kladzenie na plecki bo tak byla szczepiona. A miala az 3 wklucia ahh biedactwo moje. Teraz lezy w lozeczku i sobie mruczy. Temperaturke miala 37,7 godz temu a teraz 37 wiec ok.

2016-11-22 21:16

Dobrze, że jesteś spokojniejsza. Dobrze, że to nie refluks jednak.

2016-11-22 21:09

Pamela dobrze, ze wiesz jak masz postępować w sumie probiotyk może ureguluje brzuszek na tyle, że kupki będą dobrej konsystencji a córeczka nie będzie się męczyła. Nie poleciła zagęszczać mleczka przy takim ulewaniu ?

2016-11-22 13:48

My juz po szczepienia. Malutka troszke poplakala... Nosek czysty wiec malutka tak jak pisalyscie albo od ulewania albo jeszcze sie oczyszcza ze sluzu. Mleczko mamy nie zmieniac tylko podawac narazie probiotyk dicoflor no i zelazo musimy podawac jeszcze. Po dwóch tyg mam poinformowac lekarke o rezultacie. Refluks raczej to mie jest. Malutka poprostu ulewa to uslyszalam.

2016-11-22 12:52

Trzymam kciuki Pamela i czekam na informacje ;)