Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Pogaduchy (1591 Wątki)

Pazdziernikowe mamy2016

Data utworzenia : 2016-05-30 12:54 | Ostatni komentarz 2017-02-14 19:27

Pamela.Mokra

22895 Odsłony
754 Komentarze

Witam . Jestem tu nowa i wogole dopiero wdrazam sie w temat ciąża. Jestem aktualnie w 18 tyg i 3 dniu ciazy moj termin porodu wg OM to 29.10.2016. Jest to moja druga ciaza pierwsza niestety zakonczona poronieniem w 6 tygodniu. Jestem pełna obaw i stresów bo co chwila to mam inne dolegliwosci.. A jak tam u Was samopoczucie i wasze terminy. Pozdrawiam

2016-11-26 11:17

Pamela leżenie na brzuszku przynosi ukojenie i pomaga nawet przy robieniu kupek więc pomimo tego, ze mała protestuje to warto ją tak układać :) a z czasem sama polubi bo bedzie mogła w takiej pozycji więcej zobaczyć i poobserwować.

2016-11-26 11:12

Moja zbytnio nie lubi na brzuszku lezec... Nawet na mnie... Najbardziej odpowiada jej pozycja pionowa i lubi ogladac sciany. Zamiast bajek bede kupowac jej muratora chyba hehe.

2016-11-26 09:55

Och współczuję kolki, każda mama się obawia kolek u maleństwa. Ten płacz, który rozdziera serducho, nie można pomóc. U nas pomagał espumisan i noszenie na ręku w pozycji na brzuszku, na przedramieniu. I kładzenie dziecka na własnych kolanach i delikatne koliste ruchy pupką, brzuszek znajdował się na naszym udzie. Sposób ściągnięty z TV śniadaniowej pokazywał Paweł Zawitkowski. U nas kolki raczej nie było, to były epizody raczej, ale kilka nocy tanczylismy chodzonego z małym na rękach

2016-11-26 09:12

No wlasnie czasami boje sie isc do toalety bo jak mala zas sie wlasna silną zakrztusi. Moze jestem przewrazliwiona no ale to chyba kazda matka. Nie to nie po placzu. Malej filtruje tez wode i też firmy dafi. Czy miala butelkowa czy taka z kranu nie ma znaczenia bo jest to samo... Robie jej oklad z termoforu z pestek wisni ale to pomaga na 10 min Góra i corka zas zaczyna plakac. Ona nawet placze jak jej te nozki podkurczam... Takie malenstwa a tyle musza przechodzic.

2016-11-26 08:51

Pamela takie sytuacje się zdarzają i jest to za sprawą dużej ilości śliny z którą ciężko sobie poradzić a szczególnie taki maluszek który dopiero się wszystkiego uczy...wiem co przeżywasz bo miałam dokładnie to samo z synkiem i nawet zdarzało mu się to później kiedy zaczął już raczkować tak jakby zapominał połykać ślinę która się zbierała w buźce a później ciężko było ją przełknąć i kilka razy to myślałam, ze padnę na zawał :( Jeżeli chodzi o kolki to faktycznie nie ciekawie i wygląda na to, ze mogą to własnie być one :( kolki objawiają się tym, ze dziecko jest nie do uspokojenia(nawet na rączkach), pręży się, wygina...wtedy spróbuj robić ciepłe okłady z pieluszki (możesz nagrzać żelazkiem odczekać chwilkę i położyć na brzuszek) i masować delikatnie, podkurczając nóżki.

2016-11-26 01:58

Myślę, że od śliny, jak ma jej dużo, to ciężko w pozycji leżącej ja polykac. A ten oddech nie pojawił się jakiś czas po płaczu? Bo ja i moje córki tak mamy, coś jak podwójny oddech, w sumie nie wiem jak to opisać. Z kolka spróbuj zmienić wodę, na której robisz mleczko. Dobrze by było dodatkowo ja filtrowac, nawet jeśli to butelkowana ( my mamy dzbanek Dafi, ale firma tu nie ma większego znaczenia). U nas to, plus Bobotic przyniosły ulgę.

2016-11-25 23:59

Dziewczyny zaraz polnoc a moja nadal nie spi ehh. Ale wazne ze lezy spokojnie w lozeczku. U nas chyba zaczely sie kolki:(( mala codziennie od 18 do 21 placze prezy sie nie je i tylko na rękach chce... Kupki robi normalnie... Dziewczyny dzisiaj zdazylo sie mojej malutkiej takie jakby łapanie powietrza. Wiecie jak czasami sie powietrze lapie jak np soe czlowiek zaksztusi? Moja tak ma aż strach ... Czy to moga byc bezdechy czy poprostu malutka np slina sie zaksztusi bo czesto tak ma ze sliny za duzo i musi ja odkaszlnac a nawet nieraz sie ksztusi nia...

2016-11-25 23:48

Pamela Zuzie chyba tak mają ;) moja podobnie sypia i chyba wolę ta wersję, niż jak ze starsza, że spala 19.30-20 ale pobudka 5-6 rano :( .