Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Konkursy #teamLOVI (394 Wątki)

Konkurs "Chwile pełne miłości" (zakończony)

Data utworzenia : 2017-10-23 09:51 | Ostatni komentarz 2017-12-18 21:37

Redakcja LOVI

64752 Odsłony
975 Komentarze

Zapraszamy Was do wzięcia udziału w konkursie, w którym do wygrania czeka aż 20 nowych laktatorów elektrycznych Expert i 100 butelek Medical+. Zadanie konkursowe: Mamy, pokażcie lub opiszcie, jak okazujecie miłość Waszemu maluszkowi, zaś przyszłe Mamy - jak okazujecie czułość swojemu brzuszkowi. Swoje zgłoszenia zamieście w tym wątku. Atrakcyjne nagrody czekają!

2017-10-24 21:47

Dwa tygodnie po naszym ślubie dostaliśmy najwspanialszy prezent w postaci dwóch kresek na teście ciążowym. Tym bardziej, że był on dla nas niespodziewany, bo to był tak naprawdę pierwszy cykl w którym staraliśmy się o powiększenie naszej rodzinki. Z niecierpliwością oczekiwaliśmy na wizytę u ginekologa, tak bardzo chcieliśmy zobaczyć na USG naszą małą "Fasolkę"! Niestety Pani Doktor na obrazie zobaczyła nie zarodek z bijącym serduszkiem a jedynie "puste jajo". Oczywiście na tak wczesnym etapie ciąży nie dostaliśmy jednoznacznej diagnozy, a jedynie skierowanie do szpitala za 4 dni. Zostaliśmy pouczeni, że jeśli nie zmieni się nic w obrazie USG i wyniki badań gonadotropiny nie będą odpowiednio przyrastały to czeka mnie zabieg "czyszczenia" macicy. Te 4 dni były dla nas najdłuższym okresem w życiu. Zaklinałam siebie i obiecywałam sobie, że jeśli wszystko będzie w porządku to zrobię milion rzeczy. Już wtedy uświadomiłam sobie, jak bardzo kocham moją kruszynkę i że tak naprawdę nic nie jest w stanie pokonać miłości matki do swojego dziecka, nawet takiego kilkutygodniowego, składającego się jeszcze z kilkunastu maleńkich komóreczek. Nigdy nie zapomnę tego uczucia ulgi i radości kiedy na kolejnym badaniu Pani Doktor pokazała mi moje Maleństwo i zapewniła mnie, że wszystko jest w porządku i najwidoczniej zaszłam w ciążę później, niż wynikało by to z obliczeń na podstawie ostatniej miesiączki. Na szczęście los był dla nas bardzo łaskawy i mogę teraz głaskać się po brzuszku i czuć moje 21 tygodniowe dzieciątko wierzgające z każdym dniem coraz mocniej. Miłość można okazywać na różne sposoby nie tylko głaskając się po brzuchu, przybierając odpowiednia pozycję do snu tak aby nie uciskać Maleństwa czy rozmawiając z nim. Przede wszystkim jednak systematycznie chodzę do ginekologa, wykonuję wszystkie zalecone badania, pobieram wszystkie zalecone przez lekarza leki oraz witaminy, zaczęłam się zdrowo i systematycznie odżywiać, co jest dla mnie wielkim sukcesem bo w okresie przedciążowym zdarzało mi się jeść pierwszy posiłek ok godz 13, piję dużo wody a odstawiłam wszelakie napoje słodzone, staram się nie przemęczać a wręcz relaksować się w ciągu dnia, mimo iż zdarzało mi się pracować nawet po 13 godzin dziennie. Przede wszystkim staram się kierować, jak chyba każda matka, dobrem mojego dziecka. Na szczęście tatuś nas bardzo wspiera, chociażby szukając naszego wymarzonego owocu we wszystkich sklepach w mieście, aktualnie jest to pomelo :).

2017-10-24 21:29

Moja mała istotka urodzi się w styczniu. Już teraz wiem, że prawy sierpowy ma po mamie. Kocham ją całym sercem.

2017-10-24 21:19

Witam wszystkich :) To był zwykły dzień...wracając z pracy żartowałam i śmiałam się do mojego chłopaka aż nagle poczułam wewnątrz duszy coś co musiałam mu od razu powiedzieć i zapadła cisza, aż nagle mówię...,,Kochanie chyba jestem w ciąży" dotarliśmy do domu oczywiście po drodze wstapilismy po test...no i mamy nasze pierwsze dziecko, jest w drodze na ten świat. Przewidywana data porodu to 27.02.2018 :) Przez dłuższy czas miałam kłopoty ze zdrowiem i jadłam mnóstwo tabletek...ale mam nadzieję że moje maleństwo będzie całe i zdrowe :* Staram się dla mojego maleństwa zgromadzić jak najwięcej informacji o tym aby zadbać o moją Zosię jak najlepiej,mam nadzieję że wszystko będzie dobrze :) Chciałabym żeby już była z nami i żebym mogła ją tulić i calowac, bo miłość matki jest bezgraniczna od samego początku :) Pozdrawiam wszystkie dzieci i mamy :)

2017-10-24 21:15

Jestem w 39 tygodniu ciąży z pierwszym synkiem. Juz z niecierpliwością czekamy na jego przyjście. Wiem, że w każdej chwili może pojawić się na świecie nasze szczęście. Jest to niezwykły czas wyczekiwania i dbania o swój brzuszek i swoje malensto. Codziennie przed snem śpiewam jedna kołysankę do mojego brzuszka, mając nadzieję że pozniej zostanie ulubiona piosenka mojego maleństwa prz ktorej bedzie smacznie zasypial, kojarzac ją jeszcze z brzuszka. Troszczę się także o niego czytając codziennie bajki naszemu bobasowi w brzuszku :) Juz nie możemy się doczekać naszego i dziadków pierwszego szczęścia. Za niedługo Filipek będzie z nami i będziemy mogli go wszyscy wysciskac i wycałować :*

2017-10-24 21:10

Aleksandra. Aleksandra to moja 3-miesięczna córeczka. Choć czasem bywają ciężkie chwile to moja miłość do niej jest czymś niesamowitym. Nigdy nie spodziewałam się, że miłość matki do dziecka może być tak ogromna. Ja za moją córeczkę mogłabym oddać życie. Każdego poranka, gdy tylko niunia otworzy swoje piękne niebieskie oczka moje życie staje się piękniejsze. Uwielbiam zabawy z nią, kocham jej uśmiech, który właściwie nie schodzi z jej cudownej buziuni. Gdy płacze moje serce pęka. Ale to przez to, że kocham ją najmocniej na świecie. Jest dla mnie wszystkim. Każda chwila spędzona z nią jest dla mnie najwspanialszą. NASZA MIŁOŚĆ JEST WYJĄTKOWA, jak każda miłość matki do dziecka i dziecka do matki. Kocham ją.

2017-10-24 20:24

Naszej wspólnej przygody to 33tydzień Mija dzień za dniem, tydzień za tygodniem, Z moim synkiem pod sercem jest mi wygodnie Dogadzamy sobie czułością i słowem, śpiewem, muzyką i nocną ciszą kojącą, Uwielbiamy brać prysznic, nasmarować mieszkanko obficie balsamem lub oliwką treściwą Co czyni mamę i pociechę szczesliwą, Jeść staramy się zdrowo, choć i róznorodnie, bujne maliny z ogródka, jajecznica z wiejskich jajek, krótki spacer z mamą z rana , a wieczorem tatusiowa seria bajek. Wspólnie świętujemy bo od Wielkanocy trwa wspólna wędrówka, Od tego czasu, mały astronauta zmienia się i rośnie, Żeby w Bożonarodzeniowym klimacie Sprawić swoim przyjściem radość mamie i tacie.

2017-10-24 19:53

Oczekujac na skarba do którego z dnia na dzień miłość jest coraz wieksza ❤❤❤ juz niedługo bedziemy tulic na rączkach

2017-10-24 19:38

Gdy zaczelismy starać się z mężem i dziecko, nigdy bym nie pomyślała że może to być taki długi i ciężki czas. Próby kończyły się zawsze radością ,ale szybko bo kończyły się łzami i zalamaniem w 6 tc i tak niestety 7 razy.. Strada dziecka to Straszny czas ,A teraz gdy jestem w wysoko zaawansowanej ciąży i to jest bardzo szczęśliwy i długo oczekiwany czas. Gdy mam tylko czas i chwilkę duzo mówię do naszego kochanego maluszka . Masujac brzuszek mówię naluszkowi jak będę dbać o niego i jak bardzo chce go już przytulić i ucałować. Jest to niesamowite że można pokochać istotke, która wywraca cały Nasz świat , póki się jeszcze nie urodziła. Jaki to niesamowity fakt że można oszalec na punkcie istotki, której jeszcze nie poznałam A już wiem że będzie całym moim światem.