Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Konkursy #teamLOVI (394 Wątki)

Konkurs "Chwile pełne miłości" (zakończony)

Data utworzenia : 2017-10-23 09:51 | Ostatni komentarz 2017-12-18 21:37

Redakcja LOVI

64756 Odsłony
975 Komentarze

Zapraszamy Was do wzięcia udziału w konkursie, w którym do wygrania czeka aż 20 nowych laktatorów elektrycznych Expert i 100 butelek Medical+. Zadanie konkursowe: Mamy, pokażcie lub opiszcie, jak okazujecie miłość Waszemu maluszkowi, zaś przyszłe Mamy - jak okazujecie czułość swojemu brzuszkowi. Swoje zgłoszenia zamieście w tym wątku. Atrakcyjne nagrody czekają!

2017-10-24 23:10

Ciąża.. czas, który pozwala mi rozkwitnąć. Będąc w ciąży poczułam się 100%-ową kobietą. Dwa serca biją we mnie od 7 miesięcy. Cudowne 7 miesięcy mimo ciężaru i cięższych dni, które zdarzają sie coraz częściej. Zarówno ja jak i tatuś z niecierpliwością czekamy na nasze małe szczęście,ktore będzie z nami, rozpoczniemy nowe życie :) Nasza księżniczka lubi słuchać kołysanki, gdy je włączamy daje o sobie znać, brzuch faluje niczym morze :) Lilcia lubi także delikatny masaż, który działa na nią wręcz pobudzająco! Zostało nam jeszcze 2 miesiące, które już wiem, że zleca w mgnieniu oka, a wtedy w końcu będziemy razem, w końcu będę mamą :) Lila zaplanowala nam Sylwestra w szpitalu wiec jeśli wszystko pójdzie planowo, przyjdzie na świat w blasku fajerwerków ;) pozdrawiam

2017-10-24 23:05

Według mnie pisanie o calowaniu, tuleniu jest zbędne. Jest jedna rzecz, ktora może dac dziecku matka. Jest to rzecz, która swiadczy o milosci do dziecka, ponieważ jest pasmem wyrzeczeń. Ta rzeczą jest matczyne mleko. Właśnie w ten w ten sposób okazuje swoją miłość córce. Od jej narodzin nie było nam latwo. Karmienie nie wychodziło. Wystąpiło wiele czynników, ktore nam to utrudniało. Typowe karmienie piersia nam nie wyszło. Jednak nie poddalam sie, nie poddaje i nie poddam. Odciagam pokarm co 2,5 h w ciagu dnia i w nocy. Śpię niewiele, tylko po to by dac jej choć kilka kropli tego co zapewni jej zdrowie. Dla mnie wiec okazywanie milosci to walka jaką toczę kazdego o pokarm z wlasnej piersi.

2017-10-24 22:39

Ponad dwa lata staraliśmy się o Maleństwo. Wiele wypłacanych łez, niecierpliwe czekanie czy pojawi się okres czy też nie... Po dwóch latach wreszcie ujrzeliśmy na teście dwie, grube, czerwone kreski! Nie mogłam uwierzyć w to, co się dzieje. Jednak w trakcie ciąży kilkukrotnie byłam w szpitalu z powodu plamień i chęci Perełki do opuszczenia przedwcześnie brzuszka. Strach był nie do opisania. Ale udało nam się dotrwać do końca. Od początku czułam, że będzie to syn. Nie pomyliłam się. Tomek przyszedł na świat przez CC i bardzo martwiły mnie pierwsze doby gdy nie mogłam karmić, gdyż nie miałam pokarmu. Ale udało się! Po drodze było kilka "kryzysów" ale walczę by nasza Perełka dostawała to, co najlepsze :) Nawet jeśli to kilka kropel i muszę dokarmiać. Kocham Synka nade wszystko. Ze względu na niego pogodziłam się z rodziną i robię wszystko, by Tomkowi nie brakowało rodzinnego ciepła

2017-10-24 22:32

To moje pierwsze dziecko będzie. Tak się cieszymy z mężem. Nie możemy czasem się doczekac. To takie cudowne uczucie. Mówimy do brzuszka czułe. Mąż przytula się i całuje brzuszek. Często synek go kopię

2017-10-24 22:27

Mój synek odkąd pojawił się na świecie stał się moim oczkiem w głowie. Uwielbiam poświęcać mu czas. Jednym z naszych ulubionych sposobów na chwile pełne czułości są wspólne kąpiele. Borys świetnie czuje się w wodzie. Jest zrelaksowany a ja uwielbiam słuchać jego śmiechu i patrzeć jak ekscytujące są dla niego dźwięki pluskania w wodzie.

2017-10-24 22:22

Moją miłość do córeczki staram się okazywać od początku w każdej chwili. Nie są to tylko codzienne słowa "kocham Cię" są to przede wszystkim czyny. Jestem zdania, że matka ciągle okazuje swoją miłość. Jest ona w każdym jej słowie, w jej gestach, w dotyku, w spojrzeniu. Nasz dzień zaczynamy od tulenia w łóżku i porannego karmienia piersią. Nastepnie bierzemy poranna szybka wspólna kąpiel i bierzemy się za zabawę. Później jest czas na śniadanie czyli ulubioną owsiankę lub placuszki Wiktorii. Wspólnie się karmimy, bo sprawia jej to dużo radości. Po śniadaniu wskakuje do nosidła i idziemy na spacer do parku. Córka od małego nie lubiła jeździć w wózku, wiec najpierw nosiłyśmy sie w chuście, a teraz w nosidle. W nim najchętniej w ciągu dnia usypia, jak czuje moją bliskość. Po spacerze przygotowuje obiad i razem z tatą go jemy. Potem do wieczora wspólnie się bawimy, śmiejemy, czytamy bajki i układamy klocki. Wieczorem jemy wspólną kolacje, a tatuś ma za zadanie wykąpać Wiktorię. Przed snem ją całuje, przytulam i mówię jak bardzo kocham. Usypia wtulona przy piersi i śpimy we trójkę razem. Jest dla mnie wszystkim i nie wyobrażam sobie zycia bez niej. Jestem zawsze gdy mnie potrzebuje. Staramy się również z mężem pokazać jej jak powinna wyglądać miłość wśród rodziców pełna ciepła, zrozumienia i szacunku. Za niedługo wracam do pracy jednak mam nadzieje że nasza mleczna droga się jeszcze prędko nie skończy.

2017-10-24 21:59

Chwile pełne miłości? Towarzyszą mi od pierwszej chwili w której dowiedziałam, że jestem w ciąży... (mało nie zemdlalam ze szczęścia). Dosyć długo czekałam na ta chwilę i wyobrażałam ja sobie chyba na każdy możliwy sposób a gdy się doczekałam krzyczałam jak opentana... od tego dnia każdy dzień zaczynam z uśmiechem chodź były i dzień, który prawie cały przeplakalam po jedym z badań ale następnego dnia nie miałam już żadnych wątpliwości co robić dalej... Teraz juz odliczam dni do naszego pierwszego spotkania i czekam i czekam na Ciebie miłość mojego życia :)

2017-10-24 21:49

I w końcu stał sie cud!! Zuzanka urodzona 30 czerwca dostaje mnóstwo miłości i poczucia bezpieczeństwa.. Na każdym możliwym kroku staram się poprzez wspolne spędzanie czasu budować coraz to mocniejszą więź z tym małym chwytającym za serce szkrabem. Córcia jest karmiona piersią, czesto w kontakcie "skóra do skóry" co jest naprawdę wspaniałym odczuciem (to ciepło delikatnego, maleńkiego ciałka) Oprócz tego budujemy więź na podstawie ciągłego bycia przy mamie, nie leży sama w łóżeczku czy na macie, wraz z mężem jesteśmy cały czas przy niej by wiedziała że moze na nas polegać w każdej możliwej sytuacji.. Kształcę sie w zawodzie pedagoga po to by stworzyć córce swiat taki jakiego ja nie postrzegałam, zależy mi by w przyszłości potrafiła samodzielnie rozwiązywać problemy, by znała swoją wartość, miała odwage do podjęcia jakiegokolwiek czynu.. Czas dzieciństwa jest najważniejszym czasem dla rozwoju dziecka, do 3 roku życia sposób w jaki wychowamy nasz skarb najbardziej odbije sie na przyszłości gdy dziecko bedzie wkraczało w dorosłe życie.. Dbajcie wszyscy o rozwój swojego dziecka, miłość to nie wykorzystywanie "bo sie nauczyła na rączkach" ona po prostu tego potrzebuje ponieważ nie tak dawno wyszła z "dziwnego ciasnego miejsca w którym tylko slyszala różne dźwięki" a w naszych ramionach czuje się najbezpieczniej... Ponadto dużo "gruchamy, giigamy" itp.. Śmiejemy się coraz to głośniej, mamusia śpiewa na caly dom ze córcia słucha ze łzami w oczkach, bawimy sie różnymi zabawkami, ogladamy książeczki, czytamy opowiadanki, kołyszemy sie wtulone w siebie, jemy razem, chodzimy na spacerki, a gdy coś się dzieje to nawet i śpimy razem. ❤❤❤