Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Zdrowie (1060 Wątki)

Nierozpuszczone szwy

Data utworzenia : 2018-04-18 21:58 | Ostatni komentarz 2019-02-25 16:04

Zamarancza

16857 Odsłony
64 Komentarze

Jestem obecnie ponad półtora roku po cięciu cesarskim. Na mojej bliźnie jest ciemny punkt, dlatego skonsultowałam to ze swoją położną i okazało się, że tam właśnie wychodzi ze skóry kawałek nierozpuszczonego szwa. Po głębszej konsultacji okazało się, że szew jest na całości blizny pod skórą (najprawdopodobniej lekarze pomylili się i założyli mi zwykłe szwy zamiast rozpuszczalnych). Próby wyjęcia szwa zakończyły się, gdy położna jedynie lekko podważyłą wychodzącą końcówkę. Ból okropny, bo jak by nie patrzeć jest on już mocno wrośnięty. Czekam na wizytę u ginekologa, aby zdecydować co dalej. Czy ktoś miał taki problem? Już sama mam mieszane uczucia, bo z jednej strony absolutnie ten szew mi nie przeszkadza, nic mnie nie boli i przecież mogłam nawet o nim nie wiedzieć i czy usunięcie go jest konieczne...?

2019-02-25 16:04

W środę mam ginekologa. Trzymajcie mocno za mnie kciuki, bo dowiem się co dalej z moją pamiątką w brzuchu, która chce wyjść na świat.

2018-12-03 21:12

Pewnie, że się da :) Operacyjnie...

2018-12-03 20:39

Nie da się go jakoś usunąć skoro ci on przeszkadza i sprawia ból? Porozmawiaj jeszcze raz z ginekologiem.

2018-12-03 16:18

Dziewczyny szew wita sie ze mną coraz mocniej... Obecnie spod skóry wylazło ok. 1,5 cm szwa, a pozostałe 10 cm pod skórą. Boli przy dotyku, bielizna go narusza nie raz i kłuje...

2018-07-02 13:49

No niby tak, ale moja ginekolog np byłam bardzo zdziwiona takowym stanem rzeczy, gdyż szew ten jest bardzo mocny i absolutnie nie powinien zostać umieszczony pod skórą. Liczę, że już więcej nie wyjdzie i doczekam spokojnnie do drugiej ciąży ;]

2018-06-30 23:18

Ja staram się przemywać moją bliznę co jakiś czas. Całą już czuję. Rozmawiałam z położną o szwie który pozostał w moim brzuchu, stwierdziła że to nie żadna anomalia, tylko czasem tak robią, wszystko zależy od szpitala. A to, że wychodzi - prawdopodobnie został zbyt płytko przycięty.

2018-06-30 20:27

Czasami przemywam jak sobie przypomnę ;]

2018-06-30 17:28

Zamarańcza u mojego szwagra tez początkowo nic nie było a potem zaczęło się pokazywać tak jak już Ci pisałam - myśleli nawet że to kleszcz, bo małe czarne w środku i o.....tylko że mu potem zaczęło się paprać....może przemywaj ten szew tak na wszelki wypadek wodą utlenioną jeśli cię nie boli to albo octaniseptem ....dezynfekcja nie zaszkodzi a może pomóc ;)