Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Rodzice (620 Wątki)

Zadbana mama, czy mamuśka w wyciągniętym swetrze?

Data utworzenia : 2013-06-25 23:21 | Ostatni komentarz 2018-01-15 08:16

K.Filarowska

53238 Odsłony
971 Komentarze

Całą ciążę powtarzałam sobie, że będę super zadbaną, ładną, młodą mamą, że nie zrezygnuję z delikatnego makijażu, braku odrostów, pomalowanych paznokci u stóp.. Mówiłam sobie, że nawet jak będę siedziała w domu to uczeszę włosy, wydepiluję nogi, zadbam o gładkie pięty, wygodny ale przyzwoity strój. Powiem szczerze, że generalnie to tak jest, ale jednak nie zawsze, czasem miewam dni, że upnę włosy żeby nie denerwowały, szybki prysznic, ubiorę coś wygodnego i mam to gdzieś :) A jak jest z Wami?

2015-03-10 12:34

Ale głodówka to nie dieta, bo głodówka może prowadzić nawet do poważnego odwodnienia organizmu. Co do niejedzenia słodyczy to też nie jest to super, jedz więcej owoców, ale nie rezygnuj całkowicie ze słodyczy, bo w końcu uwalniają one serotoninę, a nam mamom jest ona potrzebna.

2015-03-10 12:26

Dokładnie,jeść trzeba ale po za tym trzeba jeść zdrowo. Sama dieta nic nie da,bo ćwiczenia też są ważne. Tym bardziej głodówki to najgorsze co można wybrać... U mnie akurat by się nie sprawdziło,bo ja na każde osłabienie reaguję omdleniami,krwotokiem z nosa itp. No i można po głodówce szybko znowu kilogramów nabrać :) Na razie zbieram się żeby przestać jeść słodycze... Gdyby nie one pewnie bym wyglądała tak jak chcę :( a tu jeszcze czasem na pizzę się ma ochotę to już całkiem.... nie mam silnej woli a wyglądam dalej jak w ciąży :D

2015-03-10 11:54

po p.shine? Nie byly bardzo ladne i bardzo dlugo sie efekt utrzymywal i nawet po pomalowaniu lakier trzymal sie dluzo dluzej na paznokciach.

2015-03-10 11:52

A nie żółkły Ci potem po nim paznokcie?

2015-03-10 11:43

przedluzanie rzes jest bardzo fajne :) I majkijaz nie potrzebny :) Ja na slub sobie przedluzalam super efekt :) Sylwia jesli chodzi o paznokcie i nie chec do malowania to polecilabym manikiur japopnski czyli P.Shine. :) Bardzo fajna sprawa odzywia plytke paznokcia zapobiega lamaniu i rozdwajaniu a w dodatku po zabiegu paznokcie wygladaja jak pomalowane lakierem bezbarwnym nie potrzebne zadne odrzywki ani malowanie paznokcie po samym P.Shine sa piekne i wygladaja jak pomalowane :)

2015-03-10 11:43

Ulka też zmywałam acetonem i mi jakoś ta płytka nie wyglądała za dobrze, ale może to wina koleżanki, która była samoukiem, a nie dyplomowaną kosmetyczką.

2015-03-10 11:42

Ja nigdy nie byłam na żadnej diecie, ale miałam koleżankę, która tych diet przerobiła co nie miara i powiem szczerze, że dieta sama nie wystarczy, bo oprócz diety wysiłek fizyczny też się liczy, Specjaliści uważają, że aby nasz metabolizm funkcjonował prawidłowo należy jeść 5 posiłków w odstępie 4h (mój synuś tak je :-D) i ja staram się tego przestrzegać. Wtedy regularnie dochodzi do spalania tkanki tłuszczowej i tłuszcz nie ma, gdzie się odkładać. Posiłki staram się by były pełnowartościowe i jedzone o regularnych porach i na ten moment mi to wystarcza. Oprócz tego chodzę regularnie na basen, a potem do sauny.

2015-03-10 11:39

Od czasu do czasu robię sobie hybrydę, sama zdejmuje maczając paznokcie w czystym acetonie i delikatnie ściągam patyczkiem. Nic złego się nie dzieje, a płytka się nie niszczy. Tylko osoba, która robi hybrydę nie powinna spiłowywać płytki, jedynie delikatnie ją zmatowić. Co do rzęs to polecam. Wygodna sprawa.