Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2330 Wątki)

Zgaga w ciąży

Data utworzenia : 2013-01-16 11:48 | Ostatni komentarz 2024-08-04 07:20

Konto usunięte

91035 Odsłony
1951 Komentarze

Też was w ciąży tak męczyła? Jakie miałyście sposoby? ----- Dziewczyny jestem w końcówce ciąży, i mam okropną zgage, bardzo jest to uciążliwe.. Gdzieś na jakimś forum czytałam o mleku że pomaga, mi niestety nie. :( Macie jakieś inne sposoby?

2015-03-10 11:31

Chętnie spróbowałabym jak na zgagę działają migdały, ale niestety moje zęby chyba by tego nie wytrzymały :/ . Moje uzębienie nie należy do najmocniejszych i szczerze ubolewam nad tym, że twarde produkty u mnie odpadają :( .

2015-03-10 09:52

ja teraz coraz czesciej czuje zgage nawet rano po sniadaniu jak zjem mniejsze porcje tez, no ale pomijając to pije mleko zeby pozbyc się tego i mi wcale zimne z lodowki nie przeszkadza bo jestem przyzywczajona z racji tego ze mleko to napoj numer jeden i od zawsze pilam lodowate prosto z lodowki no ale jak ta zgaga bedzie taka dokuczliwa to bede musiala wszedzie chodzic z butelka mleka hhe . Do tej pory czasem się zdarzała a teraz kolacje jadam o 18 klade się spac kolo 21-22 a zgage mam niesamowita jak tu wytrzymac . Niunia989 niedlugo juz zobaczysz coreczkę swoją :) Ja tez chce

2015-03-10 09:23

hirudo-bonum ale ja mowie o zwyklym mleku od krowy :P Jestem swiecie przekonana ze nie pomaga nikomu to tylko kwestaia max godziny czy dwuch kiedy przynosi ulge . A to mleczko w aptece pewnie pomaga skoro jest specjalne ja nie twierdze ze nie bo nigdy go nie pilam :) a ja cala ciaze przespalam na prawym boku dopiero w 8 miesiacu zaczelam spac na lewym boku bo moj ciezki brzuch powodowal dretwienie i musialam sie czesciej przekrecac zreszta jak do tej pory :) A mojemu dzieciowi serducho bije jak dzwon :)

2015-03-10 09:20

czuli u was mleko krótko działa ja pije dwie czklanki i mam spokój ale największą zgagę mam po czymś czosnkowym czy bardzo pikantnym więc nie jem takich potraw i na razie dycham. Kiedys kupowałam pastylki w aptece ale nie wiem jak sie nazywały one dość szybko pomagały na mega zgagę z naturalnych sposobów wypróbowałam dużo ale mało co działa na dłuższą metę .

2015-03-10 08:56

Niunia989 jeśli Tobie mleko nie pomaga, to nie znaczy, że nie pomaga innym. Każdy ma inny organizm. Nie mogę tu robić reklamy produktu na forum, ale mleczko na zgagę, dostępne w aptekach, o którym już wspominałam, ma trójczłonową łacińską nazwę "gel.... alu..... phos...". Nie jest drogie, bo tylko koło 7zł. Spróbujcie z niego skorzystać to zmienicie zdanie. Ps. Wczoraj odkryłam, że na wieczorną zgagę pomaga mi także leżenie na plecach i prawym boku (choć na prawym boku leżeć się ponoć w ciąży nie powinno za dużo). Leżąc na boku lewym, ugniatamy sobie żołądek, przez co zgaga i cofki gotowe :/ .

2015-03-10 08:18

A Anetka i widzisz to akurat popieram :D Bo mleko to wspoltworca zgagi w ciazy :D I nikt mojego zdania nie zmieni :D I nie rozumiem jak ktoras przyszla mama twierdzi ze pomaga jej mleko na zgage... Widze nawet po moim tacie ze jak ma zgage to tylko do lodowki po mleko siega i twierdzi ze mu pomaga - tak tylko szkoda ze otwiera ta lodowke co pol godziny...

2015-03-09 22:04

Dlatego mleka z lodówki też nie piję :p

2015-03-09 21:41

Ale mleko z lodowki ma ta sama temperature :P