Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2331 Wątki)

Zgaga w ciąży

Data utworzenia : 2013-01-16 11:48 | Ostatni komentarz 2024-08-04 07:20

Konto usunięte

91095 Odsłony
1951 Komentarze

Też was w ciąży tak męczyła? Jakie miałyście sposoby? ----- Dziewczyny jestem w końcówce ciąży, i mam okropną zgage, bardzo jest to uciążliwe.. Gdzieś na jakimś forum czytałam o mleku że pomaga, mi niestety nie. :( Macie jakieś inne sposoby?

2015-03-13 19:24

A to dopiero dziwne o.O

2015-03-13 19:12

Hibrudo oczywiscie pr,ypominam ze na mnie zadna postac migdalow nie dzialala tzn dzialala kiedy mamlalam je w buzi przelykalam i znowu mamlalam a jak przestawalam i przelknelam to zgaga zaraz wracala :)

2015-03-13 19:11

Xaniab - już rozumiem skąd ta wspaniała masa ciała u Ciebie :)

2015-03-13 19:09

Niunia- odnośnie migdałów, a raczej ich płatków, to jeszcze nie próbowałam. Ostatnio, póki co, wszystko w porządku i zgagi raczej brak, więc po prostu nie miałam potrzeby ich kupować. Jeśli jednak nastąpi jakaś niepożądana zmiana i skosztuję płatków migdałowych, to na pewno powiadomię Was o ich działaniu :)

2015-03-13 18:33

Serio ciezko mi uwierzyc ze po szklance mleka bezpowrotnie mija zgaga. Nie wiem... :) Dla mnie to nie wyobrazalne :)

2015-03-13 18:31

niunia po czesci masz racje, jestem po dietetyce i polecam mleko na zgage, chyba ze wolisz jesc tabletki ;) oczywiscie nie na kazda dziala tak samo kojaco. hirudo-bonum jak najadlam sie owocow na wieczor i paliła zgaga po duzej szklance - niecalej zgaga minela i spalam spokojnie powrocila gdy ponownie najadlam sie owocow a migdaly na mnie nie dzialaly aczkolwiek jadlam je ze wzgledu na zelazo

2015-03-13 14:58

Hibrudo niekoniecznie. Mleko w ciazy powinno sie pic jak najbardziej (ja nie pije bo nie moge zniesc zgagi a kolejny problem to nie tolerancja laktozy wiec po prostu nie pije) Tylko nie nalezy mowicze mleko pomaga na zgage no ok pomaga ale na ile? 30 min? Godzine? A moze jeszcze mniej? Ale nikt nie wspomina o tym ze zgaga po wypiciu mleka tak czy siak powraca a szkoda bo mowiac ze oomoga powinien dodac i skutki uboczne :) Ktos mowil o kefirze ale ja nie mam pojecia. Samanta chyba mowila ze pomagal jej jakis czas jogurt grecki(ale tego tez nie probowalam) a jak tam migdaly? Probowalas?

2015-03-13 14:45

Czy w takim razie mleku mówimy stanowcze nie? A ciekawe jakby zadziałał np. kefir. Tego jeszcze nie próbowałam :).