Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2335 Wątki)

Zgaga w ciąży

Data utworzenia : 2013-01-16 11:48 | Ostatni komentarz 2024-08-04 07:20

Konto usunięte

91110 Odsłony
1951 Komentarze

Też was w ciąży tak męczyła? Jakie miałyście sposoby? ----- Dziewczyny jestem w końcówce ciąży, i mam okropną zgage, bardzo jest to uciążliwe.. Gdzieś na jakimś forum czytałam o mleku że pomaga, mi niestety nie. :( Macie jakieś inne sposoby?

2015-03-14 12:43

hihi niunia widzisz każdy ma swój jakiś sposób na zgage;) miętowe cukierki na wieczór? a może to właśnie przez nie miałaś tą zgagę?

2015-03-14 12:23

Agnieszko to chyba ze dla mnie tez woda gazowana byla jedynym zrodlem z ktorego mogal pic i pic i pic ale zapamietaj ze jak zacznie miec kwaskowaty smak to odstaw ja najszybciej jak to mozliwe bo bedzie powodowala mega zgage. Mi lekar od razu powiedzial ze on zwolennikiem mleka nie jest bo ono owszzem pomaga ale potem zgaga wraca z podwojona sila

2015-03-14 12:10

Niunia- dla mnie woda gazowana to teraz najlepsza rzecz na świecie. Nie umiem bez niej funkcjonować. A smak- pyszny hehe :) Mój lekarz wie,że mam zgagę no i polecił mi mleczko o którym piszecie, aczkolwiek jak mu powiedziałam,że zwykłe mleko i śmietanka 30 %! nie pomaga uznał, że bez sensu je kupować. Więc zgłupiałam. Jak na razie woda jest nr. 1 :)

2015-03-14 11:53

Agnieszko moze faktycznie sprobuj to mleczko z apteki tak jak radzi hibrudo? no i jeszcze jedna kwestia nie masz wrazenia ze woda gazowana jest kwasna jak ja pijesz i przelykasz? jesli nic nie pomaga Ci na zgage probuj lagodzic ja chwilowkami tak jak ja :) tutaj wczesniej jeszcze ktorac mowila (chyba Asia) ze na zgage komus pomagalo pomelo moze jeszcze warto po to siegnac? A landrynki mietowe ? probowalas? ja tylko nim zawdzieczam to ze kazdej nocy zasypiam

2015-03-14 11:49

A.Karbowska- polecam mleczko na zgagę dostępne w aptece. Jeśli o takie poprosisz, na pewno Panie/Panowie tam pracujący będą wiedzieli o jakie chodzi. Jeśli nadal nie pomoże i to, to powiedz o tym problemie przy kolejnej wizycie u lekarza.

2015-03-14 11:41

no ok...ale jak mi nic nie pomaga to co mogę zrobić? jak mam cofkę i mnie pali to biorę szybko wodę gazowaną i piję . Nic innego nie stosuje, bo i tak mi nie pomogą. Na mleko czy śmietankę patrzeć nie mogę. mleko jeszcze ok- przełknę, ale śmietanki za cholerę. jest mi wręcz po niej gorzej. Pozostałam przy wodzie.

2015-03-14 11:35

Pamiętajcie dziewczyny, że nie należy zgagi pozostawić samej sobie, gdyż przepalenie przełyku, może skutkować ciężkimi konsekwencjami zdrowotnymi.

2015-03-14 11:17

Hibrudo nie ma takiej opcji :p nie zasne po za tym w ciagu dnia multum razy sie chylam i gmiote zoladek chociazby wchodzac na pietro po schodach czy tez siegajac po cos do dolnej szafki czy zakladajac buty wiec nic mi to i tak nieda :) Co do przesadu to fake :P wytlumsczcie mi jaki stosunek ma dzieckomz dlugimi wlosami do kobiecej zgagi? Skoro rodzi sie ona w zoladku a dziecko glowke ma prawie miedzy naszymi nogami? :) absurd :)) Co do przywyczajenia sie do zgagi? Hmm nie da sie przynsjmniej nie do takiej jak mam ja, nie moge sie nawet napic goracej herbaty bo przelyk mam dolownie tak jak mowisz hibrudo - przepalony kiedy mi sie odbija tym kwasem to mnie az zeby bolo :/ bleee ....