Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2331 Wątki)

Zgaga w ciąży

Data utworzenia : 2013-01-16 11:48 | Ostatni komentarz 2024-08-04 07:20

Konto usunięte

91086 Odsłony
1951 Komentarze

Też was w ciąży tak męczyła? Jakie miałyście sposoby? ----- Dziewczyny jestem w końcówce ciąży, i mam okropną zgage, bardzo jest to uciążliwe.. Gdzieś na jakimś forum czytałam o mleku że pomaga, mi niestety nie. :( Macie jakieś inne sposoby?

2015-03-12 16:35

Hirudo nie chce Cie straszyc ani nekac ale jesli teraz masz zgage to z tygodniami ona sie bedzie tylko nasilac. Niestety przed tym nie uciekniesz :) ale dasz rade jak sie nasila to jest tragedia potem robisz wszystko zeby jakos ja zlagodzicnampoczatku sie udaje potem zlote srodki tez przestaja dzialac wiec lapiesz sie nawet tych ktore pomagaja bodaj to na 10 minut . ja wieczorem nie jestem w stanie napic sie cieplej herbaty bo moj przelyk nie moze zniesc ani jednego lyka ...

2015-03-12 16:19

Nie no Niunia jakiś horror mi tu opowiadasz. Łudzę się, że w późniejszym etapie ciąży aż tak mnie to nie złapie.

2015-03-12 15:38

Tak dzialala na mnie herbata mietowa przyprawiala o mdlosci jakies 15 minpo wypiciu i powodowala mega zgage, ale kiedy jem mietowego cukierka meieta lagodzi piekacy przelyk i tak nie pali co prawda po 10 min po cukierku zgaga wraca ale jak poloze sie z cukierkiem w buzia akurat zaczynam zasypiac jak koncze go jesc i zasne bez zgagi :) w nocy jak sie budze z piekacym przelykiem robie to samo :)

2015-03-12 15:08

Z tego co wiem landrynki i cukierki miętowe jeszcze wzmagają zgagę. Ich ssanie wzmaga wytwarzanie soków żołądkowych (podobnie jest z miętową gumą).

2015-03-12 13:47

Samanta podziwiam Cie ja nie potrafi spac tak na siedzaco... Ja wogole w anglii sie tak nauczylam ze spalam na poduszcze 70x40 takiej waskiej dlugiej bo tam byly takie standardy i kiedy wrocilam do domu to taka poduszke sobie kupilam 60x40 i od tamtej pory nie wiem jak mozna spac na wiekszej poduszce czy wyzej w zyciu bym mie zasnela ale przyznaje ze zgaga tez mnie meczy okropnie szczegolnie jak sie poloze. No i takze nic nie biore na poczatku kiedy pomagalo 2 kapsulki renni na caly dzien to bralam wieczorem i byl spokoj a od polowy 8 miesiaca nie biore nic, lagodze zgage landrynka mientowa i tak zasypiam co chwila przewracajac ja po jezyku.

2015-03-12 13:32

Iza przy ciąży z Kassim zdarzało się, że zasypialam niemal na siedzaco z 5 poduchami pod plecami ; ) inaszej nie szło a przed tabletkami broniłam się jak mogłam, bo i tak w tamtej ciąży się dosyć chemii nalykalam..

2015-03-12 13:22

W kapsułkach jest chyba większe stężenie leku niż w kropelkach

2015-03-12 11:48

Kumpela no chyba ze bo wiem ze zwyklego w kapsolkach to chyba kobietom w ciazy nie wolno