Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2335 Wątki)

Zgaga w ciąży

Data utworzenia : 2013-01-16 11:48 | Ostatni komentarz 2024-08-04 07:20

Konto usunięte

91104 Odsłony
1951 Komentarze

Też was w ciąży tak męczyła? Jakie miałyście sposoby? ----- Dziewczyny jestem w końcówce ciąży, i mam okropną zgage, bardzo jest to uciążliwe.. Gdzieś na jakimś forum czytałam o mleku że pomaga, mi niestety nie. :( Macie jakieś inne sposoby?

2015-03-14 11:11

A.Karbowska - gratuluję podejścia. Ja nie wiem czy mogłabym po prostu przyzwyczaić się do ostrej zgagi. Pieczenie w gardle i cofki, to dla mnie coś, czego nie da się tak po prostu zaakceptować. Przepalony przełyk to też nic fajnego. Może po prostu nie dokucza Ci ona aż tak bardzo.

2015-03-14 10:59

Ja już Wam powiem, że się do tej zgagi przyzwyczaiłam jakby to było coś - co po prostu musi być i tyle. Nie mam na nią tajnej broni, po niczym ulgi nie mam, więc biorę tona klatę:) i jakoś muszę wytrzymać. Najgorzej jest przed snem i w nocy,w dzień jej tak nie odczuwam.

2015-03-14 10:55

Niunia, w takim razie urodzi Ci się po prostu bardzo owłosione dziecię :) (tak przynajmniej mówi przesąd). Może jednak zastanów się nad sugestią lekarza i postaraj się spać na siedząco? Chociaż osobiście sobie tego nie wyobrażam :/.

2015-03-14 10:09

Xaniab tonprawda pomagaly mi rozne rzeczy ale do ok 8 miesiaca potem zgaga tak sie nasilila ze nic nie pomagalo. Tak jak mowilam wieczorem jak klade siespac to biare ze soba mietowe landrynki zeby zlagodzic troche przelyk i zasypiam przewracajac ja po jezyku :) Ale(!) bede szczera znalazlam sposob na zgage :) jeslinprzez caly dzien nie pije wody tylko herbate i uwaga(!) Fanteto na wieczor wogole nie mam zgagi.

2015-03-13 20:32

Asienka masz racje, moze i moja zgaga nie byla az taka mega skoro niunie dziwi , ze mleko mi pomagalo, ale jednak pomagalo ;)))

2015-03-13 20:19

Każdy organizm jest inny i każda z nas przechodzi ciążę inaczej. Niektórym mleko pomoże, a drugim nie. Pisalam kiedyś, że w ciąży miałam tak mocną zgage,że nic nie pomagało,a w nocy to czasami aż płakałam przez nią z bólu i pieczenia.

2015-03-13 19:31

niunia989 z tego co czytam nic Ci nie pomaga na zgage ;) bardzo wspolczuje, bo widocznie masz mocna zgage..

2015-03-13 19:28

niunia989 a jednak to realne, bierz poprawke na to, ze nie kazda zgaga u kobiety jest taka sama. mozesz miec mocne zgagi, ja ze swoimi moglabym wytrzymac jednak w nocy przeszkadzaly mi i ten niesmak. nie na kazda dziala to samo, wiec ja tylko mowie co mi pomagalo i to bylo realne ;)