Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2322 Wątki)

Wyprawkowy must have

Data utworzenia : 2022-12-09 16:56 | Ostatni komentarz 2024-12-17 21:25

Konto usunięte

8745 Odsłony
1005 Komentarze

Co okazało wam się niezbędne w wyprawce i bardzo przydatne po porodzie?

Będąc w ciąży nigdzie nie znalazłam takich informacji, a rzeczy na rynku jest teraz tak wiele, że niewiadomo co się tak naprawdę przyda, a co nie...

U nas niezbędna okazała się dostawka do łóżka oraz książeczki kontrastowe.

A u was?

2023-06-09 13:41

My mamy łóżeczko, które na dole ma szufladę, ale nie korzystamy. Wyjęliśmy ją i mamy na dole trzy pudła plastikowe na kółkach z pokrywkami. Są dużo wygodniejsze, bardziej pojemne. Trzymam tam różne akcesoria dla synka, pościele, a także ręczniki i część zabawek.

2023-06-09 11:40

My właśnie łóżeczko mamy bez szuflad i to jest minus ale mam tam włożone jakieś ubrania w workach próżniowych itp, coś co się zmieści pod spód. Teraz mieliśmy w planach kupić synom łóżko piętrowe i właśnie już nalegałam, żeby było z szufladami ale ostatecznie na razie się wstrzymujemy. Mamy tak nieustawny pokój, że nie wiemy jak to sensownie wszystko ułożyć i pozostajemy przy tym co jest a zobaczymy jak wyjdzie w praniu gdy się mała urodzi, jak wszyscy będziemy spać, czy mali będą przesypiać nocki, czy będę musiała z nią wychodzić do drugiego pokoju. Wtedy sobie uznamy.

U nas jest szafa na całą ścianę a ja mam w niej taki bałagan i tyle wszystkiego, że już się nic nigdzie nie mieści. Regały na książki kupione a i tak leżą dodatkowo na komodzie bo tego coraz więcej i więcej. Mąż się tylko na mnie wkurza, że sprowadzam co chwilę coś nowego.

2023-06-09 11:30

My wczoraj zrobiliśmy sobie dzień sprzątania i mimo to ze wszystko poukładane niezbędne rzeczy wyrzucone to o tak mało miejsca ale wiem ze jak byśmy mieli więcej szafek itp to tych rzeczy pewnie było by jeszcze więcej �

2023-06-09 11:18

justys My już nawet do łazienki dokupiliśmy komodę :-)  Jak mam czas to porządkuje swoje i męża rzeczy, ale stwierdziliśmy że i tak miejsca może zabrakną :P

2023-06-09 10:30

Właśnie u nas trochę inaczej a to że względu na koty, które mamy. Wszystkie meble w mieszkaniu mam na nóżkach żeby łatwiej było sprzątać. Bo jednak kocia sierść jest wszędzie i pomimo bardzo częstego sprzątania zawsze gdzieś znajdę jakieś kłaczki. Aktualnie kompletujemy wyprawkę i te większe rzeczy typu wózek, łóżeczko jak i mniejsze ubranka itp. więc super że jest taki wątek. 

2023-06-09 09:24

Zawsze wszystko przydaje się;) każda szafka czy szuflada. Tych akcesoria dziecięcych jest bardzo dużo. Gdzie nie zajrzę tam leżą rzeczy dzieci;)

2023-06-09 07:28

Czytając komentarze, cieszę się że wybraliśmy z mężem łóżeczko z szuflada 🙂

2023-06-09 06:54

To jednak dodatkowe miejsce do przechowywania :) Jestem za szufladą w łóżeczku :). Ja jak nie miałam szuflady to dałam pod łóżeczko 2 spore i płaskie skrzynie na kółkach i tak chowałam wszystko co niezbędne tj. chusteczki nawilżane czy zapasowe pieluszki :)