Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2322 Wątki)

Kompletujemy wyprawkę dla noworodka

Data utworzenia : 2014-04-02 10:29 | Ostatni komentarz 2016-11-25 10:11

Redakcja LOVI

81937 Odsłony
1892 Komentarze

Za chwilę Twój maluszek pojawi się świecie. Chciałabyś dać mu wszystko co najlepsze i wskazane. Podpowiemy Ci, jak skompletować wyprawkę, by z dbałością o racjonalność i kieszeń, zapewnić maleństwu wszystko, co potrzebne.

2015-05-04 09:46

Z rzeczy gadżeciarskich nie miałam kosza na pieluchy (choć z perspektywy czasu to nie taki zły pomysł ale już kupować nie będę ) oraz poduszki - rogala. Stojak do wanienki mieliśmy i używaliśmy na początku. Ochraniacz przydał się i miałam założony na łóżeczko, może nie zupełnie od pierwszych dni ale trochę później. Baldachimu nie miałam, bo oprócz wizualnych efektów nie widzę w nim żadnego praktycznego zastosowania. Tym bardziej, że dla mnie to też pochłaniacz kurzu. Nie miałam też kart czarno-białych, ale miałam zawieszkę która była w części czarno biała w paski i kropki. Lista bardzo dobrze wyszczególniła wszystkie potrzebne rzeczy dla maluszka. Także warto poczytać i się zapoznać.

2015-05-04 08:54

Mamula z kolei ja miałam zupełnie inne odczucia względem ochraniacza, używam go w łóżeczku małej od urodzenia. Urodziła się w okresie jesienno-zimowym, a dzięki ochraniaczowi miała dodatkowe ciepełko w łóżeczku. Poza tym często po przebudzeniu nie płacze z głodu czy też z zniecierpliwienie względem tego gdzie są rodzice, a bawi się swoimi owieczkami z ochraniacza.

2015-05-03 21:39

Przeczytałam artykuł i jestem w szoku, że aż tyle rzeczy musimy kupić. Ale faktycznie prawie wszystkie rzeczy są nie zbędne. Ja mam uwagę do ochraniacza do łóżeczka, który zakładam dopiero jak maluch zacznie samodzielnie wiercić się w łóżeczku. Wcześniej go nie zakładam raz dlatego, że nie lubię rzeczy które łapią kurz, dwa bo blokuje przepływ powietrza. I oczywiście do baldachimu, który moim zdaniem jest łapaczem kurzu.

2015-05-03 20:38

Bardzo przydatny artykuł. Ja do wyprawki dodam jeszcze smoczki. Nie kupuję natomiast kosza na brudne pieluchy i rogala do karmienia. Baldachimu też nie polecam, bo faktycznie zbiera tylko kurz (kupiłam jak się urodziła starsza córka). Młodszej nie zakładałam na łóżeczko a spała u nas w pokoju, nieraz przy włączonym świetle i telewizorze i jej to nie przeszkadzało. Moje córki urodziły się zimą więc dodatkowo kupiłam malutki grzejnik (taki wiatrak firmy Eldom), którego używałam podczas kąpieli, gdyż bałam się, że w łazience jest za zimno.

2015-04-21 09:44

tez wydaje mi sie ze lepiej na cos praktycznego niz baldachim jakis

2015-04-21 09:15

Lepiej wydać te pieniądze chyba np. na jakąś karuzelę nad łóżeczko czy matę edukacyjną.

2015-04-21 07:28

Ja tez baldachimu nie mam i nie mam zamiaru zakładać na lozeczko chce widzieć moje dziecko i chce by miało przestrzeń do oddychania i oglądania swiata

2015-04-19 12:18

Zgadzam się Didisia z Tobą. Poza tym to zbędne wydatki. Takie bajery. Jak kogoś stać, to niech kupuje, ale kiedyś takich rzeczy nie było i dzieci spały normalnie.