Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2327 Wątki)

Kompletujemy wyprawkę dla noworodka

Data utworzenia : 2014-04-02 10:29 | Ostatni komentarz 2016-11-25 10:11

Redakcja LOVI

82006 Odsłony
1892 Komentarze

Za chwilę Twój maluszek pojawi się świecie. Chciałabyś dać mu wszystko co najlepsze i wskazane. Podpowiemy Ci, jak skompletować wyprawkę, by z dbałością o racjonalność i kieszeń, zapewnić maleństwu wszystko, co potrzebne.

2015-07-06 09:43

A dajcie spokój z tymi upałami, aż na spacer się nie dało wyjść bo gorzej ciepło niż w mieszkaniu. Ja ledwo co dawałam radę jak do sklepu poszłam a co dopiero taki mały kitek. Zostaliśmy w domu:) Ja teraz stosuję body na krótki rekaw i skarpetki stopki i to wszystko w razie czego mam tetre i go moge nakryć. Niektórzy to tak dziecko przegrzewają, że aż strach. Ogólnie mi położna mówiła że dziecko powinno być o jeden rekaw więcej ubre niż my. Wiec skoro ja chodze po domu tylko w bieliźnie to mały w body :) Nie ma co przesadzać :)

2015-07-06 09:07

Metoda czubka nosa ...Nie słyszałam :-)

2015-07-06 08:57

To nasze dzieci i będziemy ubierać jak chcemy. Metoda z karkiem jest zdecydowanie najlepsza, choć moja mama stosowała jeszcze dotykanie czubka nosa i się sprawdzała. Dystalne (dalsze) części ciała tj. stopy, dłonie, zazwyczaj są chłodniejsze.

2015-07-06 08:30

Metoda ze sprawozdaniem karku jest najlepsza , denerwuje mnie jak mi teściowa łapie mała za nóżki i wmawia mi że ma zimnie i napewno jej zimno a kark jest Oki.....nie ma co przesadzać z tym ubieraniem takiemu noworodkowi mimo iż niedawno wyszedł z ciasnego ciepłego brzucha tez może być gorąco może nie od razu w samym pampersie powinien leżeć ale body z krótkim rękawem będzie dobre. Rożkiodpadają ale ominięcie w pieluche myślę że będę w porządku:-)z garderoba można poszaleć krótkie body, na ramiączkach, rampersy :-)))

2015-07-05 22:16

anetkanetka sprawdzaj tylko czy maluszek ma ciepły karczek i plecki. Jeśli są zimne to musisz maluszka bardziej ubrać, a jesli są spocone to maluszek musi być bardziej rozebrany.

2015-07-05 11:03

Ja w taki upał albo bym maluszka w samym pampersie kładła (ewentualnie przykryłabym pieluszką, albo bym założyła mu body z krótkim rękawkiem.

2015-07-04 22:36

W lato rożek raczej odpada. Mój synek urodził sie w marcu i leżał w rożku, ale potem latem spał w samym pampersie, bo też były takie upały.

2015-07-04 22:32

Czasem się zastanawiam czy nie mam zbyt cienkich ubranek ale jak takiego noworodka ubrać ciepło, skoro ja najchętniej bym chodziła w samych majtkach a i tak mi jest gorąco?