Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2327 Wątki)

Kompletujemy wyprawkę dla noworodka

Data utworzenia : 2014-04-02 10:29 | Ostatni komentarz 2016-11-25 10:11

Redakcja LOVI

82007 Odsłony
1892 Komentarze

Za chwilę Twój maluszek pojawi się świecie. Chciałabyś dać mu wszystko co najlepsze i wskazane. Podpowiemy Ci, jak skompletować wyprawkę, by z dbałością o racjonalność i kieszeń, zapewnić maleństwu wszystko, co potrzebne.

2015-07-10 21:46

Ja w takie upały zakładam małej cienką koszulkę i puszczam w samych majtkach. Nie lubię jak biega bez koszulki, bo wtedy wszystko się do niej lepi, a to mało komfortowe, nawet dla dziecka. A pampersa często jej odpuszczam, tylko kładę na podkładzie albo przewijaku turystycznym i flanelce, i co chwilę zmieniam zasiusiane majtki:)

2015-07-06 21:49

Jakiś siebie się jużnie pamięta jak to było .... wszystko się zmienia z posiadaniem dziecka nie mowie ze tak nie będęsprawdzać zima :-) my też dziś większość dnia w domu wladnie w samym pampersie a i to się lepi od gorąca i marudzi :-/

2015-07-06 15:17

AmiAga- jeszcze pamiętam, jak sama byłam dzieckiem i mam sprawdzała mi nosek zimą. Nie było wcale tak, że w 2 sekundy był zimny :). Robił się chłodny dopiero, jak mi się rzeczywiście chłodno robiło.

2015-07-06 14:34

Wiadomo taki całkiem maluszek ma gorszą termoregulację niż np. 10 miesięczne dziecko które chodzi,raczkuje,bawi się a noworodek aż tak aktywny też nie jest :) choć latem na pewno się taki dzieciaczek grzeje mocno na spacerze czy w mieszkaniu które jest nagrzane...

2015-07-06 14:22

Ta zasada z jedną warstwą więcej to sprawdza sie chyba tylko u noworodków. Jak dziecko jest niemowlakiem to chyba to już tak nie działa. Pamiętam, że mój synek w pierwsze lato w domu leżał tylko w pampersie, a i tak był cały spocony.

2015-07-06 14:09

Bo ta metoda jak mówiła położna " jedną warstwę więcej niż sobie" to w taki upał odpada to by już groziło przegrzaniem :-/ Kurczę co do niska to wydaje mi sie ze tak zimą to od razu będzie zimny to tak w te i spowrotem do domu.... jeszcze zimą przed nami pierwsza zobaczymy jak to bedzie :-)

2015-07-06 13:52

Ja do zasady jedna warstwa więcej stosuję się tylko w chłodne dni :) a tak latem to robie tak byle jak najbardziej dziecku ulżyć i ubieram go tak jak siebie+czapkę ma :)

2015-07-06 10:09

Tą metodę na nosek stosowałam z kolei zimą jak wychodziliśmy na spacer. Jak robił się chłodniejszy był to znak by wracać do domu. A teraz faktycznie mała ma ciepły nosek, karczek ciepły a bose nóżki ... przez to gorąco też ciepłe :).