Lista życzeń
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Kontynuuj zakupy

Ciąża i poród (2329 Wątki)

Kompletujemy wyprawkę dla noworodka

Data utworzenia : 2014-04-02 10:29 | Ostatni komentarz 2016-11-25 10:11

Redakcja LOVI

82016 Odsłony
1892 Komentarze

Za chwilę Twój maluszek pojawi się świecie. Chciałabyś dać mu wszystko co najlepsze i wskazane. Podpowiemy Ci, jak skompletować wyprawkę, by z dbałością o racjonalność i kieszeń, zapewnić maleństwu wszystko, co potrzebne.

2015-07-11 22:24

Większość ciuszków dla chłopców jest w optymalnych kolorach. Nienormatywna- nie wiedziałam, że taka strona jest na fb o.O

2015-07-11 22:02

o ja kupowałam parę razy :) cały wielki karton firmówek za 100 zł kupiłam :) czasem nawet opłaca się dac te 200 zł i za dobrej jakości ubranka których jest dużo ;)

2015-07-11 20:07

Pierwsza wyprawkę tak kupowałam praktycznie wszystko przez allegro. A na fb to nie wiedziałam że jest coś takiego ale chętnie sprawdzę

2015-07-11 19:22

dziewczyny a co myślicie o kupowaniu całych wyprawek na allegro?? Ja ostatnio za 3 zł za ciuszek kupiłam 8 kg ubrań :) Korzystacie ze stron na fb - wyprawka dla noworodka??

2015-07-11 19:15

Większość też kupowałam w neutralnych kolorach i wzorach z myślą o drugim dziecku. Typowo chlopiecych mam mało , kurte z samochodem pluszowy kombinezon z traktorkiem i może jeszcze parę rzeczy . Ale tak jak mówisz jeśli ktoś planuje mieć więcej niż jedno a nie ma budżetu żeby wyprawkę robić od podstaw to taki plan jest fajnym rozwiązaniem

2015-07-11 18:06

Ja wszystkie rzeczy kupuje w kolorach neutralych z roznymi wzorami :) planujemy wiecej dzieci wiec wszystkie akcesoria sa tak dobrane zeby byly i dla chlopca i dla dziewczynki:) oczywiscie jesli ktos nie planuje wiecej dzieci to jak najbardziej mozna kupowac rzeczy pod chlopca czy dziewczynke ja jednak jestem dosc oszczedna i nie mam zamiaru kupowac dla kazdego dziecka innej wyprawki :) wrzuce wszystko do kartonu i bedzie czekac na kolejne pociechy :)

2015-07-11 16:21

Ja mam po synku dwa kombinezony i dwa dostałam od koleżanki w tym dwie kurtki ze spodniami na zimę i wiosnę także chyba nie będę musiała nic kupować oprócz bucikow bo mój Oliver miał duża nóżek i w pierwszą swoją zimę bucik nr 20

2015-07-11 14:16

Ubranka jak najba te co już za małe po prane po prasowane i spakowane. Kto wie dziecko jeszcze jedno chcemy tylko czy płeć będzie ta sama kto wie. Ogólnie przy wyborze tych początkowych mamy bardzieJ uniwersalne kolorki dopiero później robi się już jakis podział co do ubrań na damskie męskie. Przy wyborze innych rzeczy tylu wózek, bujaczej, czy krzesełko do karmienia mamy bardzieJ uniwersalne z resztą kocham kolor szary wiem dziwnie brzmi szare dla dziecka nie tyle co ubranka bo tu jest kolorowo ale przy innych rzeczach tak wychodzi ze ten szary jest obecny :-))))